NIJEDNA ŽENA NE TREBA DA TRPI NASILJE: Sonja Vuksanović nakon razvoda progovorila o svemu

Sonja je u junu sa ćerkama Viktorijom i Sofijom napustila porodični dom, a ubrzo nakon toga pevača je prijavila da ju je pretukao.

- Ne bih više pričala o teškim i ružnim stvarima, samo ću reći da nijedna žena, muškarac ni dete ne treba da trpe nasilje - kaže Sonja, koja posle svega ipak mora da ima kontakt sa bivšim suprugom zbog njihove ćerke.

- Viktoriji smo dužni jedan civilizovan odnos. Ja ću za dete i život dati, a kamoli nešto drugo.

Sonja kaže da joj neće biti teško situaciju između nje i Vuksanovića da objasni njihovoj naslednici kada poraste.

A post shared by SONJA (@sonja__sv) on

- S obzirom na to da dete raste sa mnom, neću morati mnogo toga da joj objašnjavam. Sve će joj biti jasno i shvatiće dosta toga kroz njeno odrastanje. A da li će tražiti objašnjenja od svog oca i da li će on biti u stanju da joj objasni neke stvari, to nije pitanje za mene - ističe stilistkinja, koja i iz braka sa pevačem Željkom Šašićem ima ćerku Sofiju.

- Odrasla sam u jednoj zdravoj i normalnoj porodici u Nemačkoj. Zato mi je vaspitanje dece na prvom mestu. Svi koji me poznaju znaju da im mnogo vremena posvećujem, što je preduslov da izrastu vrlo pametne, dobre i vredne. Sofija, iako dete poznatih osoba, nije razmažena. Pohađa školu i uporedo radi. Nije od onih devojaka koje imaju želju samo za noćnim provodom već ima razvijenu svest o nezavisnosti. Verujem da će takva biti i Viktorija - kaže Sonja i dodaje da se ne boji da bi one mogle da ponove njene greške.

A post shared by SONJA (@sonja__sv) on

- Neće ih ponoviti jer su već naučile na mom primeru kako se hrabra i pametna žena postavlja. Nikad ništa ne treba trpeti i treba hrabro ići dalje kroz život. Trpe samo kukavice. Jedan je život!

Na pitanje da li sebe smatra heroinom modernog doba zbog svega što je prošla i što je prijavila nasilnika, kaže:

- Ponekad sednem i zapitam se koja žena bi izgurala ovo što sam ja iznela. Nakon oba razvoda bila sam ponižavana i razapanjana na krst srama, što od bivših muževa, što od medija. Ja sam izabrala da ćutim. Ako sam zbog svega toga po vašem izboru heroina i ako će moj primer života biti od pomoći drugim ženama i vašim čitateljkama, onda neka bude tako.

Sonja smatra da su se žene dobile bitku, ali ne i rat u borbi za ravnopravnost:

- Ima nekih pomaka, to je sigurno i biće sve bolje, verujem. Nažalost, žene u Srbiji su i dalje u nezavidnom položaju.

Izvor: Glossy
Foto: Instagram/sonja__sv

Pogledajte još