USAGLAŠEN SA SVETSKOM POLITIKOM: Princ Vilijam odlučio da se posveti miru na Bliskom istoku

List ne citira princa, ali tvrdi da je posebno bio dirnut patnjama koje su podneli mladi na Bliskom istoku i da je "odlučan da reši međusobno neprijateljstvo koje dugo ključa".

Tridesetšestogodišnji vojvoda od Kembridža je pre te zvanične posete regionu, prve u koju je došao neki član kraljevske porodice Velike Britanije, zatražio da bude upoznat s istorijom sukoba i ranijim pokušajima da se sklopi mir.

- Ovo je početak nečeg novog. Zauvek ću poštovati privrženost ljudima koje sam sreo - rekao je princ na kraju posete svojim saradnicima, tvrdi "kraljevski izvor" na koji se poziva britanski tabloid.

Od članova britanske kraljevske porodice očekuje se da se drže iznad debata o politici, pa nije jasno, ako je izveštaj istinit, kako princ Vlijam namerava da ostvari "značajnu ulogu u uspostavljanju mira i prosperiteta" na Bliskom istoku, kako je to "Miror" formulisao, komentarišu izraelski mediji.

Jedan neimenovani zvaničnik opisao je Vilijama, drugog po redu za nasleđe krune, kao "mladog inteligentnog čoveka koji je usaglašen sa politikom sveta", dodavši da će biti upamćeno da je rekao palestinskom narodu da neće biti zaboravljen.

- On je često mislio na nasleđe svoje majke i nada se da će njegovi napori dovesti do novog poglavlja za sledeće generacije - navodi "Miror".

Poseta princa je bila prva nekog člana kraljevske porodice od okončanja britanskog mandata nad Palestinom i osnivanja države Izrael 1948. godine.

On je bio u Jordanu, Jerusalimu, Tel Avivu, Ramali i u jednom palestinskom izbegličkom logoru na Zapadnoj obali.

Izvor: Beta
Foto: Daily Mail - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još