SASLUŠAN I POSLEDNJI SVEDOK U TUŽILAŠTVU! Oglasili se advokati Darka Kostića: Ne sudite bez dokaza!

U Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu danas je ispitan poslednji svedok u istrazi protiv modnog kreatora Darka Kostića osumnjičenog za polno uznemiravanje maloletnika L. J. (15) koji ga je i prijavio za to krivično delo, ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22).

Poslednji svedok je oštećeni maloletnik koji ga je i prijavio za polno uzmeniravanje. Saslušanje maloletnika kojem je prisustvovala i majka trajalo je oko tri sata.

Jedan od Kostićevih advokata Jovana Ralević potvrdila je za "Alo!" da je i poslednji svedok saslušan.

- Danas je ispitan poslednji svedok koji izneo tri različite verzije događaja, koji se navodno odigrao između njega i Darka Kostića. Sve tri verzije su međusobno kontradiktorne, a još bitnije sve su u potpunosti suprotne sa onim sto je taj svedok izjavio u policiji - izjavila je Ralević.

Ona je dodala da je ovo ujedno bio i poslednji svedok koga je Tužilaštvo ispitivalo i da očekuju da će Kostiću pritvor biti ukinut u najkraćem mogućem roku.

- Pokazalo se da su navodni svedoci bili željni slave i da ne postoji ni jedan dokaz na osnovu koga bi se nastavio krivični postupak protiv Darka Kostića. Očigledno je Darko bio povod da se skrene pažnja sa bitnih stvari u zemlji, stoga apelujem na medije i javnost ne sude bez dokaza - rekla je Ralević za ovaj dnevni list.

Podsetimo, Kostić je uhapšen 22. juna i od tada se nalazi u pritvoru. Istraga protiv njega je okončana, pa se u narednom periodu očekuje da tužilaštvo donese odluku da li će Kostića optužiti ili ne.

Protiv njega su sprovedene istražne radnje zbog sumnje da je izvršio krivična dela polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

On se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Izvor: Alo!
Foto: RTV Pink Official – YouTube/PrintScreen

Pogledajte još