Najdžel Kenedi otvara 50. zlatni BEMUS!

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održaće spektakularni koncert pod nazivom „Od Baha do Geršvina“ na otvaranju 50. BEMUS-a.

Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom u sredu, 10. oktobra u 20.00, a ulaznice su u prodaji od petka 17. avgusta i mogu se nabaviti preko Eventim mreže i na blagajni Sava centra.

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara- od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere "Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" i "Porgy and Bess" obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu "Kennedy Meets Gershwin", objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

Kenedi je izjavio: "Za mene se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka: kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima!

50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Karte za ovaj koncert se mogu nabaviti po cenama od 1200, 1900, 2700 i 3500 din.

Kompletan program 50. BEMUS-a biće objavljen početkom septembra.

Pogledajte još