LIMUN DIJETA: Za nedelju dana izbacite otrove i masnoće iz tela

Osim gubitka kilograma, izgradićete jak imunitet. Glavni razlog za neuspeh dijete je u tome što ona ne funkcioniše ili što je veoma teško izdržati ritam ishrane.

Moć limuna

Prva stvar koju treba znati, limun je alkalni proizvod. Ovo je važno jer većina ljudi sa prekomernom težinom imaju kiseo organizam. Da bi se održao željeni nivo PH vrednosti, potrebno je unositi u organizam alkalnu hranu.

Kada telo akumulira više otpada nego što se može ukloniti, dolazi do stvaranja masnih ćelija koje skladište toksine. Iako je to važna funkcija, višak masnoće je opasan po zdravlje.

Limun sprečava: kardiovaskularne bolesti, stvaranje kamena u bubregu, anemiju, čisti jetru, sprečava razvoj kancera, čisti creva, oslobađa od telo od toksina, čisti creva, sprečava glad i poboljšava imunitet.

Limun dijeta:

1. Dan

Pijte vodu sa limunom na prazan stomak. Ujutru popijte čašu vode sa limunom (oko 2 kašike limunovog soka). Uradite isto pola sata pre obroka. Jedite samo zdravu hranu.

2. Dan

Pratite uputstva od prvog dana. Pijte vodu 30 minuta pre doručka, ručka i večere. Pijte 2 do 3 litra mineralne vode u koju ste iscedili 6 limuna.

3. Dan

Ponovite prethodni režim, ali ovaj dan pijte vodu za vreme ručka. Nastavite da pijete vodu tokom celog dana.

4. i 5. Dan

Ove dane pratite režim ishrane kao što ste radili trećeg dana. A najvažnije je ne zaboraviti da pijete toplu limunadu na prazan stomak svako jutro.

6. Dan

Samo 2 šolje vode sa limunom. Jedan čaša ujutru na prazan stomak i jedna čaša uz ručak ili večeru. Pijte običnu vodu u toku dana.

7. Dan

Neka vam čaša tople limunade ostane navika za uvek. Ovo ne samo da će smanjiti vašu težinu nego će i ojačati imuni sistem. Ne zaboravite da pijete puno obične vode tokom dana kako biste isprali toksine iz tela.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još