"ANĐEO ČUVAR" STIŽE U BIOSKOPE: Psihološki triler o seriji ubistava pod hipnozom predvođen Radetom Šerbedžijom i Pilu Asbekom

"Anđeo čuvar" ("Guardian Angel") je psihološki triler zasnovan na istinitom događaju o zapanjujućoj seriji ubistava pod hipnozom koji su se odvijali u Danskoj u 1950-ima; u režiji renomiranog finskog reditelja Arto Halonena i sjajnom međunarodnom glumačkom glumačkom postavkom predvođenom Radetom Šerbedžijom, Džošom Lukasom i Pilu Asbekom, film u distribuciji 2i Filma stiže u domaće bioskope 20. juna!

"Anđeo čuvar" prati inspektora Andersa Olsena (Pilu Asbek) koji rešava slučaj pljačke i dvostrukog ubistva uz sumnju da je počinilac izmanipulisan zbog zloupotrebe hipnoze i tako naveden na spomenuti zločin. Priča se zasniva na istinitim događajima i šokantnoj kriminalističkoj istrazi koja je potresla Dansku 1950. U rešavanju istrage, Olsen traži pomoć čuvenog psihijatra specijalizovanog za hipnozu, Dr. Dabrovskog (Rade Šerbedžija), s kojim kreće u regresivan svet manipulacije uma.

U glavnoj ulozi nastupa trenutno jedan od najpopularnijih danskih glumaca mlađe generacije, Pilu Asbek. Svoju karijeru započeo je svetski priznatom i nagrađivanom danskom serijom "Borgen", glumio je u nizu izuzetno uspešnih naslova - "Lucy" Luka Besona, u za Oskara nominovanog "A war", "The Ghost in the Shell" uz Skarlet Johanson, "Woodshock" uz Kirsten Danst, a široj publici svakako je trenutno najpoznatiji po ulozi Eurona Greyjoya u poslednje tri sezone "Igre prestola". Ulogu psihijatra odigrao je Rade Šerbedžija, a u ulozi kriminalca Bjørna S. Nielsena koji hipnozom manipuliše i navodi pojedince na ubustva nastupa Džoš Lukas, jedan od najrelevantnijih američkih glumaca svoje generacije, koji je nastupao u nizu svetski poznatih i uspešnih naslova.

Reditelj Arto Halonen po prvi puta ovu neverovatnu priču prenosi na filmsko platno:

- Ova priča je od izuzetnog interesa za nas danas, ne samo kao dokaz moći kontrole ljudskog uma, već i zato što se usredotočuje na vidljive i nevidljive manipulacije koje deluju na nas i utiču na nas kao ljudska bića. Film između ostalog otkriva nove i fascinantne spoznaje o živom i sugestivnom primeru mentalne i duhovne manipulacije. Naše društvo je već puno nevidljivih manipulacija, ali su sve češći primeri kroz novonastale verske i političke pokrete, što ovu temu čini još više aktuelnijom, kaže Halonen. S fokusom na ovaj fascinantan slučaj stvarnog zločina hipnoze, Anđeo čuvar za cilj ima usmeravanje pojedinca na mnogo dublja pitanja o tome kako se danas koristi manipulaciju na svima nama - zaključuje Halonen.

"Anđeo čuvar" nastao je kao finsko-dansko-hrvatska koprodukcija, sniman je u Hrvatskoj i Danskoj, hrvatsku produkciju potpisuje Igor Nola iz kompanije Mainframe Production.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još