POMOĆ PRI MRŠAVLJENJU: Birajte namirnice koje će vas najbrže zasititi

Kada pređete na zdravu ishranu, prva briga je osećaj gladi koji može da se javi. Uz ove namirnice to nije nikakav problem, jer one koje se nalaze na ovom spisku će vas držati sitima jako dugo.

Ako ste započeli zdraviji način ishrane birajte ove namirnice češće:

Probiotički jogurt

Probiotici se brinu za zdravu probavu, ali i pružaju osećaj sitosti. Studija je pokazala da su ispitanici koji su pili jogurt obogaćen probiotičkom kulturom izgubili više kilograma i imali nizak nivo leptina, hormona sitosti, u organizmu.

Jabuke

Ne samo da su odlične za čitav organizam, jer su pune vitamina, one mogu da zavaraju glad jako dugo. Ako pojedete jabuku 15 minuta pre obroka, bićete siti i pojesti manju kaloričnu hrane.

Koru ne ljuštite, jer se upravo u njoj nalaze vlakna koja pomažu u regulaciji šećera u krvi, zbog čega stvaraju osećaj sitosti.

Avokado

Kako je dokazala studija, ako dodate polovinu avokada obroku, vaša želja za hranom će se smanjiti u narednih tri sata za 40 posto.

Jaja

Nedavno istraživanje je pokazalo da su žene koji su za doručak jele dva jajeta izgubile 65 posto više težine nego žene koje su ujutru jele pecivo. Proteini u jajima brže zasićuju i produžavaju osećaj sitosti, a to znači da nećete pasti u iskušenje da posegnete za grickalicama između obroka.

Supa

Supa je odličan izbor ako ste na dijeti jer su istraživanja dokazala da ukoliko za užinu pojedete supu, možete da izgubite čak 50 posto više masnoća.

Odlična "caka" je da supu pojedete pre ručka ili večere, jer će vam pomoći da se brže zasitite.

Izvor: Stil.Kurir.rs/Ordinacija.Večernji.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još