PRELETEO 1.700 KILOMETARA: Balon ožalošćene ćerke putovao od Engleske do Poljske

Nikola Bouler pustila je helijumski balon u vazduh iznad Birmigema, u Velikoj Britaniji, da bi obeležila godišnjicu smrti svog oca, a balon je, potpuno neočekivano, prešao čak 1.700 kilometara.

Leteo je iznad mora i kopna i dospeo u Poljsku, gde je u selu Troskov, na severoistoku zemlje, u blizini svog doma balon pronašao zemljoradnik Radoslav Gač.

- Ponekada pogledam u nebo i 'razgovaram' sa svojim tatom. Tako sam umislila da će i balon odleteti do njega. Moj tata nije mnogo putovao, a ovaj balon, koji je prilično daleko leteo, značio bi mu puno. Smejao bi se ovome, sigurno - kaže Nikola Bouler.

Bouler i njen suprug su 2. septembra pustili više manjih, helijumskih balona u vazduh s jednim posebnim, zvezdastim balonom, na kojem je pisalo: "Zauvek otišao, ali nikada zaboravljeni tata / Derek, 26. april 1950 - 2. septembar 2018. godine".

Sa druge strane balona uz svoj broj telefona ostavila je i poruku: "Molim vas, napišite mi dokle je putovanje mog tate stiglo. Nikola".

- Osećao sam se pomalo tužno i pomalo srećno što se ćerka seća svog oca, i na godišnjicu njegove smrti radi nešto ovakvo - izjavio je Gač.

Nikola je dodala da je broj mobilnog telefona sa kojeg je dobila poruku morala da pronađe na Guglu i da je zaključila da je Gač, zaista, iz Poljske.

- Pomislila sam da se neko šali sa mnom - istakla je Nikola i dodala da nije mogla da veruje da balon može toliko daleko da odleti.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.