U RINGU SA ŽIVOTOM: Promovisan autobiografski roman kik boksera Nenada Pagonisa

Višestruki svetski šampion u kik boksu Nenad Pagonis predstavio je svoj autobiografski roman "U ringu sa životom". Reč je o uzbudljivoj i dinamičnoj priči, u kojoj je na emotivan način podelio detalje iz svog života, počev od odrastanja na staroj Detelinari do osvajanja svetskih visina.

- Nenad Pagonis je energičan i angažovan na mnogim poljima, ne samo u sportu, i dobro je kada čujete mišljenja ljudi koji se trude da doprinesu zajednici u kojoj svako od nas ima svoju ulogu. Knjiga je pisana jednostavnim rečnikom, a prate je i autentične fotografije koje ilustruju priče, pa čitalac može da se saživi sa situacijama u kojima se Nenad nalazio i sa izazovima sa kojima se suočavao - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je bio počasni gost na promociji.

Vučević ističe da sa Nenadom sarađuju već nekoliko godina.

- Ne složimo se uvek, ali uvek razgovaramo - rekao je Vučević i čestitao autoru na romanu.

Pagonis je izjavio Tanjugu da je ovim romanom želeo pre svega mladima da da pozitivan primer o odrastanju, pravim životnim vrednostima, koje kroz sport i svoje lične životne prilike razvijao.

- Rođeni sam Novosađanin koji voli svoj grad i sve ljude u njemu. Puno mi je srce što je puna sala i što su ovde svi moji prijatelji koji su direktno ili indirektno uticali na moju karijeru savetima, sugestijama, finansijskom i drugom podrškom - rekao je Pagonis.

Na promociji u "Svilari" govorili su i predsednik "Color press group" Robert Čoban, izdavač knjige Rodoljub Oreščanin i saradnik na projektu Dejan Pataki.

- Kada mi je Nenad pre nekoliko meseci rekao da planira da napiše autobiografiju, pomislio sam: 'Šta ovaj klinac od 30 godina zna o životu da bi pisao autobiografiju? Tek treba da doživi uspone i padove, tugu i radosti! Sa 51 godinom ja i dalje ne razmišljam o autobiografiji!' Međutim, kada sam pročitao knjigu - shvatio sam da je upravo on trebalo da napiše takvu knjigu, jer u njemu idola vidi na hiljade mladih momaka koji se bave borilačkim sportovima. Na žalost, mnogi od njih završavaju u nekim drugim rubrikama novina, poput 'Crne hronike' - a Nenad je uvek bio sam u rubrikama koje se bave humanitarnim aktivnostima, gradio je igrališta za decu, držao besplatne časove samoodbrane za žene... Zbog toga je važno da upravo Nenad, kao njihov idol i heroj napiše ovakvu knjigu i ako samo jedan od tih klinaca zbog ove knjige krenem pravim putem, uspeh je postignut! - rekao je na promociji Robert Čoban.

Izvor: RTV
Foto: CMC

Pogledajte još