ČUDO IZ PRIRODE: Čaj od cimeta topi kilograme u rekordnom roku

Bez pravilne ishrane i treninga, gubitak kilograma je nemoguć, ali ovaj čaj može znatno da doprinese u oslobađanju tela od prekomernih kilograma. Osim što topi masne naslage, cimet ubrzava i rad metabolizma.

Odlična stvar kod ovog čaja je što potpuno prirodne rešenje i ne postoji rizik od negativnih posledica. Ukoliko ste rešil da se oslobodite nagomilanih kilograma, vreme je da uvrstite ovaj začin u svoju ishranu. Cimet ima niz benefita za organizam, a na vrhu liste je borba sa upornim masnoćama.

Istraživanje sprovedeno 2012. godine je pokazalo da je ovaj začin snažan sagorevač. Osim toga, dobar je za jačanje imuniteta i smanjivanje nivoa šećera i holesterola u krvi. Cimet povećava nivo energije, poboljšava cirkulaciju, ima pozitivan uticaj na opstipaciju i smanjuje osećaj gladi.

Za pripremu čaja potrebno je:

- čaša voda,
- kašičica meda,
- pola limuna i
- 1 štapić cimeta.

Limun i med u kombinaciji sa cimetom daju fenomenalne rezultate u mršavljenju i u ovoj kombinaciji leži tajna uspeha.

Priprema:

Stavite štapić cimeta u vodu i sačekajte da prokuva. Nakon toga dodajte med i iscedite limun. Po želji možete da dodate i malo đumbira ili bibera za još bolji efekat. Piće za mršavljenje je spremno. Konzumirajte jednu šolju dnevno. Najbolje bi bilo da to bude ujutru.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još