Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka, koncert "Love actually" i Filip Acoustic danas na “Festivalu ljubavi”

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Današnji program:
- Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka, NURDOR, Trg slobode, u 12 časova - Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove kao i prošle godine neće se puštati baloni podrške. Naime, program počinje u 12 časova nastupom dečjih horova, sa idejom da upravo deca podrže decu, budući da će na Trgu biti prisutna i izlečena deca, ali i mališani iz mesta širom Vojvodine koji upravo biju svoju bitku sa rakom. Nakon toga, u 13 časova će izlečena deca pustiti balon u obliku srca ka nebu, za podršku deci koja se sada leče i kojima je potrebno da znaju da nisu sama, ali i u čast dece koja nažalost više nisu sa nama. Ovogodišnji slogan je: "Mnogo je važno da zagrliš snažno", te će prisutni građani u odbrojavanju od 10 do nule na svakoj cifri zagrliti nekog drugog u svojoj blizini. Simbolično, preko celog Trga sobode raširiće se tako kolektivni zagrljaj.
- Koncert "Love actually", Galerija Matice srpske, nastupa "Muzika srca", u 17 časova
- Svirka na Trgu slobode, Filip Acoustic, u 19 časova.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

„Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Za sam kraj festivala organizatori su pripremili "Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja", 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.

Pogledajte još