Biramo "Najlepšu baštu Novog Sada“ - Prijavite se!

Akcija "Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list "Dnevnik" i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

- Kada se priča o bašti i vrtu prva asocijacija je na francuske parkove i vrtove koji su raskošnog stila i izražene simetrije. U Fracuskoj uređenje vrtova ima veliku tradiciju. Pariz je čuven po tome. Smatram da je interesantno da vidimo kako danas izgledaju francuski vrtovi pojedinaca, kako se neguju i koliko se razlikuju od vrtova sa ovih prostora. Francuski institut u Novom Sadu, takođe, ima svoj vrt koji ćemo predstaviti na ovogodišnjem konkursu. S obzirom da tokom trajanja pandemije virusa korona uglavnom boravimo u svojim domovima i vrtovima, verujemo da je pravi trenutak da još jednom pokažemo koliko je vreme koje ulažemo u naš dom značajno - poručio je Vladimir Marinković, direktor novosadskog ogranka Francuskog instituta u Srbiji.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo)

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati od 15.04. do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima ("Dnevnik" - dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rs, nadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu "Grand hotela Adriatic".

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Pogledajte još