ISKAŽITE KREATIVNOST: Letnja šminka – igra jarkih boja i tankih linija

Letnja šminka bi ovih dana mogla da bude prava mala igra boja, bez jakih linija i teških formula, jer sve što stavljamo na lice trebalo bi prilagoditi velikim vrućinama i vlazi koja vlada do kraja sezone...

Nikada na tržištu nisu bili potrebniji "make-up" proizvodi što bolje postojanosti a laganije formule. Leto nam je zakucalo na vrata u svom punom sjaju, sparina i vlaga ostavljaju tragove na licu, pa ne čudi što veliki broj dama poseže za proizvodima koji ne zapušavaju pore a odlikuje ih dobra postojanost.

Ten

Letnje pravilo za šminkanje počinje od tena. Preko dana se ne preporučuje nanošenje pudera koji je poput maske na koži a može i da počne da se topi od velike vrućine, već laganije tonirane kreme, poput BB ili CC. Na podlogu se stavlja korektor laganije teksture, ispod očiju i oko nosa, kao i na područja s aknama ili flekama. Rumenilo je obavezno u svežem tonu kajsije ili u roze boji, a posle njega obavezno ide hajlajter. Zgodni su i bronzeri, koji se na osunčanoj koži mogu koristiti umesto rumenila, ali pazite da ne preterate da ne biste dobili "ratničke boje".

Oči

Prajmer pre nanošenja senke preporučuje se svima koji vode računa da im boja na kapcima bude što postojanija. Moderne su sve letnje i smele boje, a palete koje imaju električnoplavu ili azurnoplavu, kao i sve pink nijanse, apsolutni su hit u svetskoj "make-up" industriji. Konture oka možete posle senke uvek naglasiti ajlajnerom za večernje izlaske, dok se preko dana preporučuje samo kombinacija senke i maskare, prednost imaju vodootporne zbog postojanosti.

Obrve

Obrve su i dalje intenzivne i naglašene, pa je poželjan bilo koji proizvod koji možete iskoristiti u tu svrhu. Nekad je dovoljna samo i braon olovka za oči ukoliko znate dobro da je nanesete.

Usne

Usne su u prvom planu. Industrija lepote i dalje insistira na punim i senzualnim, u crvenim, koralnim i narandžastim tonovima. Ako vas priroda nije obdarila takvim usnama, na tržištu postoje proizvodi za šminkanje i negu koji imaju "plump" efekat.

Nokti

Nose mogu da se lakiraju u gotovo sve boje, samo je imperativ da budu sređeni, zdravi i uredni. S takvim ukrasom dovoljan će biti i proziran lak.

Izvor: Story.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još