VRATITE MU SJAJ I MEKOĆU: Prirodni pilinzi za lice posle sunčanja

Izlaganje suncu neće naše lice samo isušiti, već će učiniti i da se prljavština nagomila u porama usled pojačanog znojenja. Ovo se posebno odnosi na one koji ceo dan provedu na gradskim ulicama i susreću se sa izduvnim gasovima automobila.

Umivanje je prvi jutarnji tretman, posebno kod osoba sa masnijom kožom koje mogu koristiti i neko blago sredstvo za čišćenje. Nakon umivanja, preporučuje se upotreba dnevne kreme koja će kožu snabdeti neophodnom vlagom.

Večernja nega podrazumeva pre svega uklanjanje šminke odgovarajućim mlekom uz blagu masažu, potom umivanje i toniranje odgovarajućim tonikom, posle čega treba naneti hranljivu kremu koja pomaže da se očuva zaštitna hidro-lipidna barijera.

Pored svakodnevnog umivanja, savetuje se i piling kože jednom nedeljno. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože. Tako očišćena kože bolje upija proizvode za negu i hidrataciju.

Recept za piling suve kože

Pomešajte kašicicu sitnog kristal šećera, kašičicu biljnog ulja, maslinovog, bademovog ili kokosovog ulja i kašičicu meda. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling masne kože

Pomešajte kašicicu sitno mlevenih zobenih pahuljica sa kašicicom meda i kašicicom jogurta. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling za telo

U 3 kašike biljnog ulja, najbolje maslinovog, dodajte 1 kašiku meda i 4 kašike sitnih kristala morske soli. Sve dobro pomešaje u homogenu masu kojoj možete dodati i 2 kapi etarskog ulja (lavande, ruže ili narandžinog cveta), pa masirajte kožu kružnim pokretima, uvek u smeru od periferije prema srcu. Potom se istuširajte toplom vodom.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još