NEĆETE SE UGOJITI: Namirnice koje možete da jedete kasno uveče

Svima nam je poznato da posle 19 časova ne bi trebalo da jedemo. Ipak, ponekad je nemoguće ignorisati glad, koja se javi tokom večernjih sati, pa ipak, često biramo da gladujemo, kako bismo očuvali vitku liniju.

Kako bismo izbegli gladovanje, evo spiska namirnica koje možete konzumirati uveče bez imalo griže savesti!

Kokice

Kokice su definitivno najbolje rešenje kada imamo potrebu za grickalicama koje će nam barem na kratko utoliti glad. Naravno, kako bi ovo bila potpuno zdrava grickalica, smanjite količinu ulja na minimum.

Grčki ili običan jogurt

Grčki jogurt je izvanredan izbor kada želite da povećate unos proteina, a ako mu još dodate i omiljeno sezonsko voće, predstavljaće brzu i ukusnu večeru, koja vas neće ugroziti ni na trenutak. Ovaj proteinski i zdrav obrok neće uticati na taloženje suvišnih masnih naslaga, pa se možete njime počastiti i u kasnim večernjim časovima.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su bogati omega 3 masnim kiselinama, koje su neophodne našem organizmu. Oni mogu biti savršen izbor za kasnu večeru, ali s obzirom da je reč o prilično kaloričnim namirnicama, potrudite se da ne pojedete više od jedne pune šake orašastih plodova.

Avokado ili namaz od ove voćke

Avokado spada u jednu od najzdravijih namirnica. Osim što je generalno zdrav, možete ga konzumirati i u kasnim večernjim satima.

Izvor: Kucnilekar.com/Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još