U toku su Dani digitalne knjige

Telenor i Bookmate organizuju Dane digitalne knjige koji su počeli 23. oktobra i traju do 6. novembra. Svakodnevno se na posebno kreiranoj stranici na Telenorovom sajtu objavljuju zanimljivi sadržaji, a svi zainteresovani u prilici su da se upoznaju sa najnovijim i najpopularnijim naslovima različitih izdavačkih kuća, pročitaju i poslušaju lične preporuke pisaca i autora ili pogledaju intervjue sa naratorima audio-knjiga. Pozivamo vas da nas pratite i saznate šta imaju da kažu Voja Brajović, Ivan Bosiljčić, Dejan Tiago-Stanković, Brana Antović, Uroš Timić, Dejan Stojiljković, i mnogi drugi.

- Trenutna epidemilološka situacija primorala nas je da razmislimo kako da više od 200 aktuelnih naslova predstavimo na bezbedan način, vodeći računa o zdravlju. Tako smo došli na zajedničku ideju sa Telenorom da organizujemo Dane digitalne knjige - kaze Marin Milosavljević, Business Development Manager kompanije Bookmate za Balkan.

Broj korisnika Bookmate servisa od početka epidemije korona virusa beleži rast od 42 odsto na globalnom nivou, dok prosečan korisnik čita 21 minut dnevno više nego pre pandemije. Najviše se čitaju ljubavni romani i trileri, a audio-knjige, koje su se do sada najviše slušale u pokretu, postale su omiljeni sadržaj u dnevnim i dečijim sobama – čak 37 odsto Bookmate korisnika globalno u proteklih šest meseci isprobalo je ovaj način "čitanja".

- Mi smo se nedavno priključili ovom trendu i našim korisnicima ponudili audio-knjige u okviru Bookmate servisa, koji je u Telenorovoj ponudi od 2019. godine. Popularne naslove domaćih i stranih autora čitaju poznati glumci i autori, i primećujemo da su brzo postale omiljene među našim korisnicima - kaže Nenad Hasura, Consumer Service Manager u Telenoru.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još