IZBEGNITE IH: Koje beauty greške su najčešći krivci za proširene pore?

Kada je u pitanju izgled lica, jedan od najčešćih problema svakako su proširene pore. Pored toga što na izgled delimično utiče genetika, mnoge žene nesvesno prave greške koje se odražavaju i na njihov ten i kožu.

Nestručno istiskanje mitisera

Ako imate problem s mitiserima, poslednja stvar koju bi trebalo da radite je da ih sami cedite. Osim što nikada nećete obaviti posao do kraja, otvorićete put nečistoćama koje će izazvati infekciju i dodatno proširiti pore.

Prečesto korišćenje pilinga

Preterani piling lica oštetiće površinski sloj kože i ona će, kako bi se zaštitila, proizvoditi velike količine sebuma koji uzrokuje masniju kožu i proširenije pore. Piling lica treba raditi samo jednom nedeljno i pri tome ne treba koristiti nikakva agresivna sredstva.

Zašto nastaju proširene pore

Izbegavate da koristite kremu za lice

Neke žene smatraju da pošto imaju masnu kožu, ne treba da koriste hranljivu kremu. Međutim, to nikako nije dobro. Izbegavanjem kreme, koža počinje da luči više sebuma, jer nije nahranjena kako treba. Da bi pore bile manje uočljive, odaberite kozmetički proizvod prilagođen vašem tipu kože.

Ne koristite tonik za čišćenje lica

Tonik je takođe važan proizvod, koji bi trebalo da koristite svakodnevno. Njegova uloga je da reguliše lučenje sebuma, čisti kožu i omogući hranljivim sastojcima iz ulja i krema da uđu duboko u kožu.

Unosite velike količine šećera u organizam

Rafinirani šećer je jedan od glavnih uzročnika proširenih pora. Pokušajte da smanjite unos slatkiša i zaslađenih napitaka, a potrebu za šećerom zadovoljite svežim i sušenim voćem.

Dodajete šminku sloj po sloj tokom dana

Lice vam se zamastilo i odlučile ste da dodate još malo pudera u prahu na T-zonu? U tom trenutku stvorile ste uslove za razvoj bakterija. Umesto pudera, višak masnoće sa našminkanog lica uklonite papirnom maramicom.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još