Oslanjajući se na svoje primarne ciljeve, decentralizaciju kulture i participaciju građana, kulturne stanice nastavljaju da promovišu kulturu kao način života u Novom Sadu.

Proleće u kulturnim stanicama

Umetnost domaćih autorki ove nedelje u KS Svilara 

Kulturna stanica Svilara ove nedelje publici najpre predstavlja Izložbu crteža Ružice Žigmanov, koja će biti otvorena 7. aprila u 18 časova. Ružica Žigmanov se više od 20 godina aktivno bavi slikanjem, ali i ilustracijama i od 2011. godine članica je Hrvatske likovne udruge Kro-art. Izložba će trajati do 13. aprila u Društvenom centru KS Svilara, a posetioci je mogu pogledati svakog radnog dana od 10 do 18 sati. Podsećamo da je u Velikoj sali ove kulturne stanice još uvek u toku izložba Fantastika Ateljea 61 Bosiljem, kojom se obeležava 60 godina postojanja „Ateljea 61”, sve do 16. aprila.   

KS Eđšeg stavlja u fokus edukaciju dece, nastavljaju se redovni programi 

Kulturna stanica Eđšeg i ovog aprila nastavlja sa redovnim programima, odnosno radionicama u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada. Već danas, 5. aprila od 18 časova, biće održana radionica Sa lutkom kroz nasleđe, na kojoj polaznici imaju prilike da se upoznaju sa istorijom lutkarstva, izradom, tehnikom, materijalima i trendovima nekad i sad. Ove radionice biće realizovane svakog ponedeljka. Sredom se nastavljaju Likovno-edukativne radionice, pa će tako i ovog 7. aprila od 18 sati zainteresovanima biti predstavljene likovne tehnike i pravila likovnog oblikovanja. Subota je rezervisana za Radionice tipografije, stoga će i 10. aprila od 12 časova polaznici učiti osnove kaligrafije, ilustracije i dizajna. Nastale u okviru manifestacije Antićevi dani, kroz radionice se spominje i bogat umetnički opus čuvenog autora. Sve radionice su besplatne, a prijave je potrebno poslati na mejl adresu: radioniceudvorcu@gmail.com. 

Kulturna stanica Eđšeg, uz Udruženje umetnika „Visoko C, i ovog meseca nastoji da najmlađima približi svet opere. Opera za decu Čarobna frula, zakazana za nedelju 11. april, ima za cilj da pokrene dečiju maštu, zabavi ih, ali i edukuje. Opera će imati dva izvođenja, od 11 i 17 časova, a ulaznice je potrebno rezervisati na broj telefona: 065/6775353. 

Sve događaje u kulturnim stanicama širom Novog Sada planirane ovog proleća možete pronaći na zvaničnom sajtu: kulturnestanice.rs 

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja ili odlaganja u slučaju promene epidemioloških mera. 

Fotografije: Jelena Ivanović

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.