ZA DOBRE VIBRACIJE I PROTOK POZITIVNE ENERGIJE: Odaberite pravog ljubimca prema Feng Šui metodi

Feng Šui metode nisu usko povezane samo sa uređenjem stana, kuće, kancelarije i međuljudskih odnosa.

One se odnose i za biljke koje unosimo u svoje okruženje, ali i životinje. Feng Šui se zasniva na principima protoka pozitivne energije, odnosno eliminaciji svega što ne dozvoljava njen protok.

Kada je reč o kućnim ljubimcima, njihovo prisustvo u domu može veoma pozitivno da deluje na pojedinca ali i na celokupno okruženje. I mada ćete svi prvo pomisliti da su mačke te koje obavezno prenose energiju, nije baš tako. Nisu one jedine koje mogu da obezbede protok pozitivnih vibracija kroz naš život.

Odabir kućnog ljubimca je lična stvar. Neko voli pse, neko mačke. Neko voli ljubimca kog će posmatrati satima, poput ribica u akvarijumu, zmija u terarijumu ili tarantula, dok drugi vole kanarince, kornjače, zečeve ili guštere. Takođe osim što vi postajete prijatelj sa vašim ljubimcem, oni i međusobno grade određeni odnos, a način na koji se vi ponašate prema njima oni projektuju međusobno. Ukoliko je vaš dom ispunjen tolerancijom, veliki su izgledi da će vaša mačka, pas, hrčak i kanarinac živeti u harmoniji i slozi.

U zavisnosti od toga kakav je tempo vašeg života treba da odaberete i svog kućnog ljubimca. Ljubimci su istrajni u tome da se bore za svoja prava i za vas, s toga ih ne treba uzimati zdravo za gotovo. Opisi ljubimaca prema Feng Šuiju će vam pomoći da pronađete baš onog stvorenog za vas.

Pas je najbolji izbor za sve one koji su usamljeni.

On će vam uvek srdačno praviti društvo i bezrezervno vas slušati. Ako vam je potrebna energija prisnosti i topline, oni su kao stvoreni za vas. Nežnost koju im budete pružali će vam višestruko uzvratiti.

Mačke su samostalna bića, graciozna i veoma oprezna.

One ne veruju u potpunosti nikom ali su i više nego spremne da sate provedu predeći na vašem krilu. Donose nam duševni mir i dok ih posmatramo shvatamo kako je priroda savršena jer nam je dozvolila da nešto tako divlje zavolimo i donekle prisvojimo.

Ribice u akvarijumu su idealne za neprestanu aktivnost u enterijeru.

Imaju dekorativni efekat a ujedno i povećavaju energiju prosperiteta i aspiracija. Akvarijumi su veoma moćni Feng Šui rekviziti jer je voda čistač energije u prostoru.

Hrčak je idealan izbor za porodice sa hiperaktivnom decom.

Ukoliko dete teško izlazi na kraj sa ljutnjom a vi sa njegovim izlivima besa, hrčak je idealan ljubimac za isto. Takođe držanje hrčka kao ljubimca se savetuje i studentima jer utiče na energiju koncentracije.

Ptice su ekvivalent vodi kada je pročišćavanje energije u pitanju.

Njihova vokalizacija tera loše vibracije i negativnu energiju.

Izvor: Mojenterijer.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još