PET VAŽNIH SMERNICA: Kako ćete znati da vaš dom ima dobar feng šui?

Zaista, kako znati da li vaš dom ima dobar feng šui?

Većina nas je toliko pritisnuta svakodnevnim obavezama, jurnjavom na sve strane, da je tako malo prostora ostalo za implementiranje svih onih blagodeti koje ulaze u opis dobrog života. Poboljšati feng šui u životnom prostoru znači stvoriti jedan sasvim drugačiji pogled na svet, odmor od svega onoga što nam neprestano nameće moderan tempo života i povratak prirodnim, iskonskim resursima koji uvek predstavljaju najbolje moguće rešenje za zdravo funkcionisanje svake osobe na ovom svetu.

Bilo da ste u potrazi za novim mestom za život ili samo želite da procenite svoje trenutno prebivalište, nudimo vam nekoliko smernica za instant prepoznavanje doma sa dobrom feng šui energijom.

PRVI UTISAK JE UVEK VAŽAN, ČAK I KADA JE DOM U PITANJU!

Da, dobro ste čuli, izgled se računa kao dobar feeling u vezi nekog mesta za stanovanje. Nemojte ga ignorisati. Vaš dom bi trebao da bude mesto gde se osećate sigurno, baš kao da uživate zaštitu nekog moćnog prijatelja, ali istovremeno ovo mora biti prostor koji u vama budi osećaj da je to baš pravo mesto za vas. Procenite koliko je to u skladu sa eksterijerom kuće na koju ste bacili oko. U idealnom slučaju to bi trebao da bude prostor sa zelenilom i dobrim prilaznim putem, a boja, krov i ostatak kuće bi morali da budu u dobrom stanju. Takođe, razmislite da li je ovo mesto bilo lako pronaći? Ukoliko se stalno gubite na putu do vaše kuće iz snova ili se na putu do nje konstantno srećete sa kojekakvim izazovima – možda ona i nije baš pametan izbor.

DOBRA PROVERA ULAZNIH VRATA

Svi ljubitelji feng šui-ja već dobro znaju kolika je važnost ulaznih vrata. Ovo su usta kroz koja nam u dom ulazi dobra, “chi” energija, pa tako trebamo odabrati dom sa lako dostupnim i lepo obeleženim ulaznim vratima. Ako vi ili vaši budući gosti ne možete lako da ih pronađete, ili je put do njih zatrpan i zaklonjen granama drveća, zelenilom ili nekom drugom preprekom – onda slobodno možete računati da će i dobra energija odnosno vitalna sila koju želite da privučete u svoj dom biti prilično konfuzna u tom pokušaju.

DOBRO OKRUŽENJE JE DOBRA INVESTICIJA

I to u bukvalnom smislu, energija i dobrobit susedstva i celokupne zajednice apsolutno utiču na feng shui vašeg doma. Odvojite stoga malo vremena za šetnju i istraživanje područja oko kuće. Da li se čini da komšije brinu i održavaju svoje domove u dobrom stanju? Ili su u pitanju zapušteni, neuredni stanovi? Sve to može uticati na dobru energiju vašeg doma a samim tim i na prosperitet. Osmotrite takođe i neposrednu prirodu, odnosno drveće u blizini vašeg doma. Ako je zelenilo nezdravo, i to će uticati na dobrobit ne samo jedinke, već i celog kolektiva odnosno susedstva. Izbegavajte domove u blizini oronulih zgrada, praznih parcela i groblja, jer su obično puni loše energije i bez životne sile.

ENERGIJA SE TALOŽI U KUĆI

Drugim rečima – sve što se događa u kući, ostaje u kući! Zato, ukoliko imate priliku za tako nešto, uvek dobro istražite istoriju kuće u koju ste se uselili i utvrdite da li postoje obrasci nekih negativnih životnih događaja. Prevremena smrt, razvod, brojni zdravstveni problemi članova porodice koji su tu nekada živeli – sve je ovo neka vrsta zarobljene energije koje biste se trebali rešiti čim pre.

KOMANDNI POLOŽAJ JE UNUTRAŠNJI MUST-HAVE

Što se tiče unutrašnjosti kuće, takozvani zapovedajući položaj je jedan od najvažnijih principa u feng shui-ju koji biste trebali da ispoštujete. Kada ste u komandnom položaju to prosto znači da u životu imate više lakoće i opuštenosti. Da biste bili u ovakvom položaju želite da vidite vrata prostora dok ležite u krevetu, sedite za stolom ili kuvate za šporetom. Ipak, to ne znači biti u direktnoj liniji sa vratima, već da biste krevet, radni sto i šporet trebali postaviti dijagonalno od vrata. Od njih troje, krevet je ipak najvažniji pa se potrudite da najveću pažnju posvetite idealnom opremanju spavaće sobe.

Izvor: Mojenterijer.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još