Koncert grupe AMAJLIJA 18. septembra u Novom Sadu na krovu Promenade

Koncert grupe AMAJLIJA, posvećen rokenrol generacijama i svima koji žele da upoznaju Novi Sad, održaće se u pomenutom gradu 18. septembra na krovu TC Promenada.

Do sada je Amajlija izdala (svega) šest albuma: Samo ti (1989. za Diskoton), Zašto si tako blesava i luda (1990. za PGP), Vruće i hladno (1992. snimano u Londonu u stidiju Annie Lennox za PGP), Čista zabava, čist rock 'n' roll (1993. za PGP), Nikad više kao pre (1996. za PGP) i Prosula si sake na kimono (2009. za Komunu). Nakon toga Amajlija je izdala još četiri singla: Veruj, Mamuti, Magične čini i Ružica (2020).

Konačno od avgusta ove godine sve pesme Amajlije možete pronaći na svim muzičkim platformama kao što su Spotify, Deezer, Apple Music, Instagram, Facebook, Youtube i drugi - potrebno je samo da ukucate “Amajlija Novi Sad”.

Novosađani vole da kažu da proživljavaju mladalačke ljubavi upravo kroz pesme Amajlija i zato kantautor Čombe voli da kaže da ćete novosađane najbolje upoznati kroz njihove pesme.

Koncert će u celosti snimiti RTV Vojvodina što znači da ćemo i nakon održavanja koncerta imati priliku da uživamo u kvalitetnom rokenrolu.

Špic karijere grupe Amajlija smatra se nastup na najvećem koncertu AC/DC u Beogradu kao predgrupa ovog globalno popularnog benda, ali ljubitelji rokenrola se ne predaju i tvrde da će pojavom pesama Amajlija u elektronskom obliku doživeti buđenje kvalitetne muzike među mladima.

Članovi benda Amajlija su muzičari: Dejan Starčević, ZoranMarajnović, Igor Sakač, Petar Banjac i frontmen Bogoljub Banjac - Čombe.

Naziv ovog koncerta je po naslovu pesme Snove ne dam koja u refrenu kaže “uzmi mi sve, sve ću da dam, samo ne diraj mi san, uzmi mi sve, snove ne dam..!” i članovi benda su sigurni da se ti stihovi nastali davne 1995. još bolje proživljavaju u današnja vremena.

“Mnogim ljudima se Novi Sad sviđa i vole ga baš kao i mi koji smo tu rođeni ili smo proveli većinu svog života u njemu.... i verujem i znam da su i to novosađani. Novi Sad se zavoli kroz naše pesme, jer jedino tako može da se shvati kako smo rasli mi na Limanu, Podbari, Detelinari ili centru grada. Tu je sve rečeno. Zato na našim koncertima možete sresti i upoznati sve generacije novosađana i njihovu decu. Naša muzika se uvek prenosi na nove novosađane. Ja verujem u dobro u ljudima i da možemo svi da se volimo uz pesme i muziku. Malo smo drugačiji, jer smo rasli drugačije, ali u tome jeste čar i lepota današnjeg Novog Sada. Siguran sam da je naša muzika nešto kroz čega mogu da nas razumeju svi koji žele da nas upoznaju.” - Bogoljub Banjac Čombe.

Foto: Promo

Pogledajte još