PRAVI AFRODIZIJAK: Osam namirnica povećavaju seksualnu želju

Noć je vreme za opuštanje, ali i uživanje u razmeni nežnosti i malim vragolijama u krevetu. Kada veza zapadne u monotoniju, potrebno je uložiti malo truda kako bismo je učinili svežijom i zanimljivijom. Mnogi parovi pokušavaju da otkriju kako da poboljšaju svoju efikasnost u krevetu, a za to svakako postoje brojni načini. Jedan od njih je korišćenje afrodizijaka, koji čine čuda u našem organizmu.

Upotreba afrodizijaka može biti polazna tačka, jer oni deluju na dva načina. Jedan je stvaranje seksualne želje tako što deluju na um, a drugi je da stvaranje želje slanjem impulsa u pojedine delove tela. Kada ih uzimamo dolazi do povećanja protoka krvi u polnim organima čime se stimuliše seksualni nagon.

Začinjena hrana dobro deluje na muški libido

Obožavaoci začinjene hrane najčešće imaju viši nivo testosterona, potvrdila je jedna francuska studija.

Bademi za žene i muškarce

Badem je dobar za zdravlje, jer sadrži 35 odsto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju polnih organa. Takođe, sadrže visok nivo magnezijuma, fosfora i cinka, koji stimuliše libido kod muškarca.

Čaša piva za intezivnu erekciju

Najnovije studije pokazuje da pola litre piva produžava trajanje seksa, čime se odbacuje tradicionalno verovanje da alkohol loše utiče na seksualne moći muškarca. Pivo oslobađa velike količine fitoestrogena, koji odlaže orgazam. Reč je o biljnim materijama u pivu koje deluju slično kao estrogen, što omogućava muškarcima da "izdrže duže".

Sibirski ženšen kao prirodni stimulator

Ova biljka se od davnina koristi kao prirodni lek za umor i manjak energije. Pored toga, ženšen jača sposobnost tela da se odupre stresu, a dokazano je da povećava i seksualnu izdržljivost, te libido kod žena i muškaraca.

Med

U drevnoj Persiji parovi su nakon venčanja pili med za uspešan brak. Med je bogat vitaminom B, koji je potreban za proizvodnju testosterona. Takođe, bogat je i mineralima, koji pomažu metabolizmu u iskorišćavanju estrogena. Neke studije su pokazale da med može povećati i nivo testosterona u krvi.

Maka prah budi žensku želju

Maka koren jedan je od najpopularnijih predstavnika superhrane među ženama, jer doprinosi povećanju energije. Povećava cirkulaciju do genitalija, što za rezultat ima veću plodnost i poboljšanje polne želje kod žena.

Kordiceps gljiva protiv umora

Ovaj kineski afrodizijak stimuliše cirkulaciju i pomaže kod simptoma hroničnog umora. Ova gljiva, pored toga što se koristi za podizanje energije i oslabljenog imuniteta, svoju funkciju ima i u povećanju seksualne izdržljivosti.

Anis u klimaksu

Stari Grci su verovali da će žvakanjem semenke anisa povećati sopstveni libido i želju za seksom. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mleka, podstiče menstruaciju, olakšava porođaj i smanjuje simptome muškog klimaksa i poboljšava libido.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još