Doček 7530: Slava u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu

Doček u Novom Sadu i ove godine spaja proslave 2022. i 7530. godine, a nakon svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture, Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", u saradnji sa Udruženjem HBO COLOR MEDIA EVENTS, 13. januara organizuje i proslavu koja počinje koncertima širom grada, a nastavlja se 14. januara u Kulturnim stanicama programima kojima se simbolično osvrćemo na tradicionalnu srpsku slavu, naše prvo kulturno dobro ubrojeno u registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Uneska

Slave će predstaviti izložbu fotografija Pavela Surovog, zatim sajam rukotvorina i gastro kulture, kao i raznovrsne dečije sadržaje, a u Kulturnoj stanici Svilara očekuje vas sledeći program:

  • 14.01. od 19.00 do 22.00 – Štandovi sa toplim napicima ispred kulturne stanice, slavski obred, tamburaški orkestri i crkveni horovi, izložba Pavela Surovog,
  • 15.01. od 10.00 do 11.00 – Sajam rukotvorina i hrane ispred kulturne stanice i nastupi dečijih folklornih ansambala KUD-a „Svetozar Marković”.

Dođite da se upoznamo, družimo i zajednički proslavimo ovaj nesvakidašnji praznik. Ulaz je slobodan.

Partner programa „Slava” je IDEA.

Događaji će biti organizovani u skladu sa epidemiološkim uslovima i merama koje budu aktuelne u trenutku održavanja događaja.

Na događajima će biti neophodno nošenje maski i držanje distance.

Ukoliko dođe do promena zvaničnih mera kriznog štaba sve informacije ćemo objaviti na vebsajtu docekns.rs.

Pogledajte još