MAKE UP SAVETI: Kako postići savršen "nude" izgled?

Jedan od najpopularnijih trendova tokom prošle godine bio je izgled bez šminke koji je do izražaja doveo prirodnu lepotu. Za postizanje ovog izgleda ne treba mnogo. Nanosi se veoma malo šminke, uglavnom u neutralnim nijansama, sa više fokusa na svežini i blistavosti kože.

"Nude izgled"

"Nude šminka" prvo zapaženo pojavljivanje doživela je tokom 90-ih godina kada su se modeli pojavljivali na naslovnim stranama bez upečatljive šminke.

Na "nude paletama" nalaze se krem, rozikaste i braonkaste nijanse, a najvažniji je minimalizam.

Kako do izražaja želite da dovedete svežinu lica dobro je da posvetite veću pažnju pilinzima i hidratantnim kremama. Dovešće do veće postojanosti šminke i odmornijeg izgleda.

Obrve

"Nude izgled" odlično ide uz guste obrve koja tada postaju fokus na licu. Tako da ih pustite da porastu, a do tada možete da koristite neku od tehnika popunjavanja olovkom ili senkom za oči.

Senke za oči

"Nude palete" sadrže mat i sedefaste boje u bež i braon nijansama. Za početak bi trebalo da nanesete prajmer kako bi senka bila postojana. Drugi korak je nanošenje preko celog kapka bež ili zlataste mat senke. Na pregibu oka nanesite braon nijansu, dok za unutrašnje ivice oka ostavite sedefastu senku i "nude izgled" je postignut.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.