PRIDRŽAVAJTE SE ČETIRI SAVETA: Otkrivena tajna lepote i vitkosti Kineskinja

Kineskinje izgledaju dosta mlađe, a tajna njihove neprolazne lepote i vitkosti leži upravo u savetima kojih se pridržavaju.

Bez sumnje, Kineskinje izgledaju vrlo mladoliko. One se trude da održe jedrinu, blistavost i zdravu kožu prirodnim trikovima, pa zbog toga mnogi "prepisuju" njihove recepte.

One izbegavaju hemiju i igle, a koriste isključivo prirodne preparate. Pročitajte u čemu je tajna njihove lepote i vitkosti, a koje i vi možete veoma lako priuštiti sebi.

1. Veganski dan

Kineskinje se pridržavaju tzv. veganskog dana kada ne jedu meso i mlečne proizvode. To je izuetno efikasan način da očistite telo od toksina prema tradicionlanoj kineskoj medicini. Osim toga, može biti vrlo korisno po opšte zdravlje celog organizma.

2. Čaj od lotusa

Magičan čaj od lotusa stimuliše izbacivanje viška tečnosti i toksina. Pored toga, može pomoći pri gubitku kilograma, a dobar je i za varenje i probavu. Pije se na prazan stomak, a može se služiti topao ili hladan.

3. Maska od kurkume

Zbog brojnih minerala, kurkuma je odlična za lice, protiv akni, za ujednačavanje tena i nežno čišćenje lica. A njena čudesna dejstva na Istoku prepoznata su jako davno.

Pomešajte kašičicu kurkume uz kašiku gline i malo ružine vodice. Nanesite na očišćeno lice i držite najduže pola sata. Nakon toga isperite masku sa lica i laganim tapkanjem, peškirom osušite vaše lice. Ova maska upija nečistoće i dezinfikuje kožu lica, a ružina vodica je tonira.

4. Tai chi gimnastika

Ovo je tradicionalna kineska veština koja stavlja naglasak na umetnost pokreta, na ravnotežu i nežnost. U Kini se smatra da ova veština pomaže da se uspostavi telesni i duhovni balans.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još