Néoréalité: Stiv Barakat 2. oktobra premijerno u Beogradu

Međunarodno priznati kanadski kompozitor, muzički producent i pijanista Stiv Barakat (Steve Barakatt) će premijerno nastupiti 2. oktobra u 20 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Barakat je tokom tri decenije imao više od 500 nastupa na kultnim svetskim scenama i sarađivao sa vodećim umetnicima, izdavačkim kućama i organizacijama na stotinama projekata širom sveta.

Nakon objavljivanja hvaljenog albuma "Néoréalité" u izdanju Universal Music, Stiv Barakat nudi veličanstveno muzičko putovanje kroz svoje najcenjenije kompozicije. Program se sastoji od nekoliko kompozicija sa poslednjeg albuma, najbolja dela sa ranijih izdanja i neke od najpoznatijih himni koje je komponovao.

Himna UNICEF-a, koja je premijerno izvedena na Međunarodnoj svemirskoj stanici je jedan od najsimboličnijih i najemotivnijih trenutaka koncerta.

Još jedan vrhunac koncerta jeste interpretacija dva stava Ad Vitam Aeternam, simfonijskog dela koje je komponovao i premijerno izveo 2005. sa Simfonijskim orkestrom Kvebeka.

- "Néoréalité" govori o stvaranju paralelnog sveta. Trenutak velikih društvenih promena bio je idealan za mene da budem sam za klavirom... Proces stvaranja "Néoréalité" bio je poput dugog putovanja u zemlju mašte. Potraga za svrhom - opisao je svoj album Stiv Barakat.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca, a možete ih platiti i onlajn.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još