Viva Vox - Nova Youtube senzacija! (Video)

Snimak sa koncerta Viva Vox-a održanog krajem maja u Domu omladine Beograd obišao je svet i za četiri dana sakupio preko 400.000 pregleda, a taj broj i dalje raste istom brzinom.

"Prvih par dana po objavljivanju snimka imali smo par hiljada pregleda, a onda su nas krajem nedelje 'otkrili' u inostranstvu, i broj pregleda je za par sati skočio na 15.000. Bili smo u šoku, ali ujutru nas je čekalo još veće iznenađenje. U toku noći se cifra povećala na 50.000, narednog dana na 150.000, a do kraja vikenda na 300.000. To se iz sata u sat menja, i ko zna koliko pregleda imamo u ovom trenutku" izjavila je dirigentkinja hora, Jasmina Lovren.

Svesni da se od jednog hita ne gradi karijera, članovi hora vredno rade na izboru novih atraktivnih pesama koje će uvrstiti u repertoar. U aktuelnom izboru za nove obrade Viva Vox-a može se učestvovati preko njihovog profila na Fejsbuku.

Ono što video čini specifičnim jeste to da hor ovu pesmu, poznatu po ogromnoj energiji i "tvrdom" zvuku, izvodi imitirajući glasovima zvuke svih instrumenata i efekata iz originalne verzije Ramštajnovog hita, ne služeći se pritom nikakvim instrumentima, niti vokalnim pomagalima koja oblikuju ili deformišu prirodne boje njihovih glasova.

Među brojnim komentarima na video, nekolicina je predložila da se hor pridruži predstojećoj Ramštajnovoj turneji, ali zvaničnih reakcija od strane benda za sada još uvek nema, mada članovi hora ne kriju da bi bili presrećni ako bi se takva saradnja realizovala.

Iako postoji već šest godina, hor Viva Vox se tek u poslednjih par godina usmerio gotovo u potpunosti na obrade pop-rok muzike bez instrumentalne pratnje (a cappella), a u pratnji bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitira zvuk bubnja. U ovom žanru imaju zavidan repertoar obrada pesama popularnih izvođača kao što su Vampiri, ABBA, Majkl Džekson, Tina Tarner, Erik Klepton, Kvin, Toto i mnogi drugi, a aranžmane za te obrade uglavnom rade sami.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.