Evandro dobio srpski pasoš

Dačić je, posle uručenja pasoša brazilskom fudbaleru, precizirao da će Evandro ubuduće imati dvojno državljanstvo svoje matične zemlje i Srbije i poželeo mu da pruža dobre partije u dresu kluba i
reprezentacije Srbije.

"Želim da Evandrova sportska karijera bude uspešna na radost svih nas, da ostvari svoje najbolje partije u dresu Crvene zvezde i možda i nekog drugog kluba u Srbiji, a što je najvažnije u dresu reprezentacije"
, rekao je Dačić.

Ministar policije je podsetio da je praksa davanja srpskog pasoša uspešnim sportistima, stranim državljanima, već tradicionalna i kazao da je jačanje fudbalske reprezentacije u interesu svih.

Uručenju pasoša Zvezdinom Brazilcu prisustvovali su i predsednik Sportskog društva "Crvena zvezda" Petar Škudrić i čelnici FK "Crvena zvezda", koje je predvodio predsednik Vladan Lukić.

Lukić je zahvalio Dačiću i MUP-u jer je, kako je naveo, Srbija uz njihovu pomoć dobila kvalitetnog igrača i vrhunskog sportistu od koga može očekivati puno uspeha.

Novi državljanin Srbije Evandro Goebel je, nakon što se tri puta poljubio sa ministrom Dačićem i slikao sa novim pasošem, istakao da je današnji dan poseban za njega i da se nada da će uspeti da prenese ljubav prema srpskom narodu na teren.

"Nadam se da ću uspeti da na teren prenesem ljubav koju mi pokazuje srpski narod i nadam se da ću igrati za fudbalsku reprezentaciju Srbije, što bi mi bila velika čast", kazao je Evandro.

Evandro Goebel (25), koji ima i nemački pasoš, bio je član kadetske selekcije Brazila, a u izboru Svetske fudbalske organizacije (FIFA) bio je pre osam godina jedan od tri najbolja igrača Svetskog
prvenstva u fudbalu za kadete, uz Špance Seska Fabregasa i Davida Vilje.

U Crvenu zvezdu je stigao iz brazilskog kluba Vitoria, u kome je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

Evandro večeras neće moći da zbog povrede ramena pomogne svojim saigračima u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv letonskog Ventspilsa.

Beta

Pogledajte još