Srednjoškolci Ekonomsko-trgovinske škole "Vuk Karadžić" u Staroj Pazovi dobili virtuelni kabinet zahvaljujuću Eurobank Direktnoj

Kako će zaista izgledati posao nakon završetka srednje ekonomske škole i kakve su stvarne situacije sa kojima će se na dnevnom nivou susretati, dobiće priliku da iskuse učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Staroj Pazovi, nakon donacije koju je njihova škola dobila zahvaljujući Eurobank Direktnoj.

Već 5 godina Banka, preko humanitarne Mastercard kreditne kartice "Eurobank Direktna Veliko srce" i klijenata, korisnika ove kartice, odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju srednjih škola širom Srbije. Na ovaj način, i školi u Staroj Pazovi obezbeđena je računarska i druga neophodna oprema za kabinet u vrednosti većoj od 650.000 dinara.

Foto: Promo

Kroz projekat "Škola kao nacrtana za Vas" banka kontinuirano ulaže u mlade ljude, težeći da na najbolji
način doprinese njihovom obrazovanju, poručila je tom prilikom Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne. On je podsetila da je do sada u okviru projekta opremljeno 12 računarskih kabineta, čime je više od 5000 srednjoškolaca dobilo bolje uslove za učenje. Projekat će se nastaviti u narednom periodu uz podršku Ministarstva prosvete, na obostarno zadovoljstvo, ocena je državnog sekretara Ministarstva prosvete Zorana Kasalovića.

Realizacijom dvanaeste donacije u okviru ovog projekta obezbeđena su sredstva za opremanje kabineta za virtuelna preduzeća, a na ovaj način biće omogućena lakša finansijsko računovodstvena i administrativna obuka, kao i zanimljiviji i interaktivniji nastavni procesi.

Foto: Promo

- S obzirom na to da se veliki broj stručnih predmeta organizuje u novoformiranom kabinetu, ova donacija omogućiće da se učenici na adekvatan način upoznaju sa stvarnim situacijama, koje ih očekuju nakon
završetka škole
- istakao je i direktor škole Vladimir Marinkov.

Eurobank Direktna svoje društveno odgovorno poslovanje temelji i na promociji obrazovanja i kulture. Sa ciljem podizanja svesti o važnosti čitanja, Eurobank Direktna je učenicima Srednje Ekonomsko-trgovinske škole "Vuk Karadžić" organizovala druženje sa novinarom i književnikom, Brankom Rosićem. Učenici su uz razgovor sa autorom romana "A tako je dobro počelo" i "Za sutra najavljuju konačno razvedravanje", kao i novinarom iza koga stoji impresivna biografija, mogli da uživaju u predstavljanju njegovog novog književnog dela "Dolazak matadora".

Foto: Promo

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još