ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Pravilna ishrana - novogodišnja odluka koju donosi najveći broj ljudi

Prema istraživanju koje je nedavno sproveo "Numerator", čak 73 odsto ispitanika koji su doneli novogodišnje odluke za 2023. želi da smrša i da se posvete pravilnoj ishrani. Neki od njih su kao novogodišnju odluku naveli češće odlaske u teretanu.

Prema ovom istraživanju, fizičko zdravlje pokazalo se kao prioritet u novoj godini. Iako ova brojka deluje obećavajuće, u odnosu na prošlu godinu, malo se smanjila, prenosi "Martech Series".

A ako i vi želite da smršate u 2023. godini i zdravo hranite, pročitajte par saveta koji će vam pomoći da tu odluku sprovedete u delo.

Pre svega, ako želite da smršate morate da promenite svoje dnevne rutine iz korena. Veoma je važno da imate plan. Isplanirajte detaljno obroke, trudite se da jedete svakog dana u isto vremene i ne zaboravite da je motivacija jedan od bitnijih faktora u ovom procesu.

Potom zacrtajte sebi realne ciljeve. Na primer, posavetujte se sa lekarom i nutricionistom i odredite do kog datuma treba da izgubite određeni broj kilograma.

Saznajte šta vas tera da jedete, da li je to stres, anksioznost, tuga i pronađite rešenje sa stručnjacima kako da se izborite s tim.

Zatim, jedite češće, imajte pet, šest mini obroka umesto tri velika i nikako ne preskačite doručak.

Uključite u ishranu ribu, dosta voća, povrća, birajte ugljene hidrate koji imaju nizak glikemijski indeks.

Ubacite vežbanje u svoj životni stil jer, iako promena navika u ishrani može da vam pomogne da izgubite težinu, istraživanja pokazuju da je jedini način da održite željenu kilažu - fizička aktivnost. Izaberite aktivnosti u kojima uživate, bilo da je to trčanje na otvorenom ili plivanje, važno je da nađete ono šta vam odgovora kako biste uživali u tome.

Pozovite prijatelje ili porodicu da vam se pridruže u vežbanju ili korigovanju ishrane kako biste ostali motivisani.

Vodite dnevnik fizičke aktivnosti i tako lakše ispratite svoj napredak.

Izvor: Zadovoljna.nova.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još