RIZNICA VITAMINA: Čaj sa ledom jača imunitet i čuva od prehlade

Sezona je virusa, gripa i prehlada, pa je jako važno raditi na prevenciji i jačanju imuniteta. Jedan od načina da to postignete jeste redovno ispijanje voćnih i biljnih čajeva koji su puni vitamina, naročito ukoliko ih pijete sa medom i limunom.

Ipak, možda da isprobate i jedan trik da dodatno zaštitite organizam. U pitanju su kockice leda sa đumbirom i limunom. Ako pomešate ove sastojke, telo će imat dovoljno vitamina i hranljivih materija za normalno funkcionisanje i odbranu od raznih bolesti.

Đumbir ima antiinflamatorno dejstvo, a limun sadrži dosta vitamina C i blagotvorno deluje na kožu i varenje. Čaj sa ovom kockicom leda možete da pijete kad god želite u toku dana, a njegova prednost je što se brzo hladi, pa je kao takav idealan za jutarnju žurbu kada nemate previše vremena.

Potrebno je:

- rendani đumbir
- sok od 4 limuna
- voda

Priprema:

Ogulite i narendajte oko četvrtinu šolje đumbira. Iscedite 4 limuna, pa pomešajte oba sastojka zajedno. Ravnomerno rasporedite smesu u kalupe za led i sipajte vodu da popunite prostor, pa stavite u zamrzivač.

Pripremite običan čaj i dodajte mu jednu kockicu leda. Pustite da se rastvori, pa probajte čaj. Ako želite slađi ukus, dodajte kašičicu meda, a ako ukus nije dovoljno jak, dodajte još jednu kockicu leda.

Izvor: City Magazine
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još