Izložba Valeria Berutija u muzeju Beograda

BEOGRAD, 6. septembra 2011. (Beta) – Izložba italijanskog umetnika Valerija Berutija, pod nazivom “Suviše je svetla da ne bismo verovali u svetlo”, biće otvorena u sredu u zgradi Muzeja grada Beograda, u Resavskoj ulici, najavili su organizatori.

Direktorka Kulturnog centra Beograd Mia David rekla je na konferenciji za novinare da će na izložbi biti predstavljeno 12 radova umetnika Valerija Berutija, medju kojima su crteži, skulpture, instalacije i video radovi.

Umetnik Valerio Beruti istakao je da je veoma ponosan što će njegova izložba biti otvorena u Beogradu. On je u Srbiji prvi put izlagao na Oktobarskom salonu 2007. godine i, kako je rekao, to nje bila njegova prva velika medjunarodna izložba.

“Izložba u Muzeju grada Beograda za mene predstavlja jedan od najznačajnijih projekta, jer imam priliku da izlažem u fantastičnom prostoru, u potpuno savremenom kontekstu”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, pored tri rada koja je uradio specijalno za beogradsku izložbu, na postavci će biti predstavljena i dela koje je radio za Venecijansko bijenale, kao i Vocazione (Pozivanje) koje je bilo izloženo u crkvi Pijetra Santa.

..