Nastavno veće ogorčeno studentima u štrajku

"U istoriji Filološkog fakulteta, od osnivanja do danas, nije zabeleženo ponašanje sa kakvim se danas suočavamo - fizičko blokiranje slobodnog prolaza kolegama studentima radi onemogućavanja nastave i ostalih aktivnosti", kaže se u saopštenju nastavnog veća povodom blokade zgrade tog fakulteta koju sprovode pojedini studenti.

Prema tvrdnjama Nastavno-naučno Veće Filološkog fakulteta, profesori su ogorčeni zbog načina na koji pojedini studenti protestuju.

"Najveća vrlina slobodnog i autonomnog Univerziteta u Beogradu jeste da su profesori delili sudbinu svojih studenata. Sada to ne činimo, ogorčeni zbog načina protestovanja koji se u potpunosti kosi sa idejom dijaloga. Svodi se isključivo na nasilje kojim samo jedna mala grupa koristi svoje pravo da ima stav, dok se ogromnoj većini (radi se o hiljadama studenata) to onemogućava", upozorilo je Nastavno-naučno veće tog fakulteta.

Navedeno je da se studenti koji protestuju, blokirajući rad u zgradi fakulteta, služe "različitim oblicima verbalne agresije i pritisaka na neistomišljenike".

BEOGRAD, 27. oktobra 2011. (Beta)

Pogledajte još