Beograd na plakatu filma "Najmračniji sat"

Holivudski studio "20th Century Fox" odobrio je korišćenje fotografija obeležja Beograda na kreativnim vizuelnim rešenjima za lokalnu kampanju filma "Najmračniji sat 3D", čija je premijera 28. decembra u bioskopu "Cineplexx" u šoping-molu "Delta City".

Na vizuelnim rešenjima za ovaj film se tako, osim Moskve, u kojoj se dešava radnja, nalazi i Beograd, to jest zgrada Narodne skupštine, Beogradski spomenik i Kalemegdan.

"Najmračniji sat 3D" je naučno-fantastični triler o grupi mladih ljudi koji se u Moskvi bore da prežive napad nepoznate i nevidljive vrste iz svemira, koja crpi sve izvore energije i celu planetu ostavlja u potpunom mraku.

Producent je poznati ruski reditelj Timur Bekmambetov (Noćna straža, Dnevna straža, Tražen). Film je sniman u Moskvi, i jedno je od retkih ostvarenja američke produkcije sniman u potpunosti van SAD.

U glavnim ulogama igraju Emil Hirš (Into the Wild, Milk, Taking Woodstock), Olivija Tirlbi (Džuno, Bez obaveza), Maks Mingela, Rejčel Tejlor, a u filmu se pojavljuje i poznati švedski glumac Juel Šinamon (Laka lova).

Pogledajte još