Evo ideje gde ćeš na ručak!

Očekivali smo nekoj baju“ koji će nas čekati uvaljen u udobnu fotelju dok preplašeni radnici trčakaraju oko njega. Ovde je ipak situacija malo internacionalnija. A gazda i kuva? Pa to već svakako obećava.

Taj pomenuti je Filip Ćirić, jedan od tri vlasnika restorana Homa. To je proverena ekipa, koja se već družila sa beogradskom publikom kroz čuveni restoran Na ćošku. Svako od njih ima svoje zaduženje: Filip je zadužen da gosti odu punog stomaka sa obećanjem da će vratiti, Vlastimir za ugođaj "van tanjira", enterijer, muziku, a Italijan je zadužen za onaj gostima najmrskiji deo- finansije.

Jelovnik

Izbor jela je mali ali odabran. Baziran na specijalitetima južnoameričke i tajlandske kuhinje. Često se dešava da gost i ne pogleda jelovnik već se odluči za dnevno jelo, koje se pravi od potpuno svežih sastojaka i zavisi samo od kuvarove inspiracije.

Ono što svakako preporučuju je sir škripavac, koziji sir koji škripi kada se zagrize. Uz neko dobro vino koje imaju u ponudi, a ima ih raznovrsnih i gotovo sva služe na čašu, ovo će biti dobar način da pobedite beogradskih minus deset stepeni.

Kefte od bakalara, terin od pačje džigerice, empanade, konfit jagnjetina, južnjačka rebarca sa origanom i biftek sa smokvama ..mmm.. sigurno ti se već otvorio apetit.

Mada, možda bi ti odgovaralo nešto sasvim drugačije.Evo, istraži njihov jelovnik i baci pogled na cene. Mada, mi ti odgovorno tvrdimo da su korektne za jedan dorćolski restoran.

Ko dolazi?

Poslovno, umetnički svet. A godište? Pa da li mislite da klinci umeju da prepoznaju ono što nudi ovaj restoran?- matirao nas je Filip u dva poteza

To je duh evropskih restorana, minimalističkog enterijera sa vrlo malo detalja.

Ako ste od onih koji vole da se zavuku u mračni kutak restorana i ljubavišu, ovo nije mesto za vas. U bilo kom delu restorana ste kao nadlanu.To je taj evropski, slobodni duh...

Iako rizukujemo da dobijemo etiketu "džangrizavi" i onih koji ne shvataju taj evropski stil, rećićemo – pod je od hladnog betona, a ukoliko sedite pored velikih prozora rizikujete da vam hladan vazduh pomalo upropasti ugođaj.

Pogledaj ostale: restorani u Beogradu

Pogledajte još