Zbrinuti azilanti sa deponije

SUBOTICA, 9. februara 2012  - Tokom prošle noći je zbrinuto 35 "lažnih" azilanata, koji su preseljeni na Palić, u nekadašnji restoran "Fontana".

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić kazao je agenciji Beta da je reč o osobama koje se kriju na prostoru gradske deponije zbog straha od deportacije, a najveći problem je naći ih i ubediti da se presele.

"To su ljudi izvan zakona, nemaju nikoga i smrzavaju se na deponiji. Mi smo u nekoliko navrata pisali Pokrajinskom štabu za vanredne situacije da nam pruži zakonski okvir da zbrinemo ove ljude. Čim smo dobili odgovor, reagovali smo", rekao je Vučinić.

Vučinić je rekao i da većina "lažnih" azilanata noći provodi na otvorenom i da je namera gradske vlasti da ih zbrine i zaštiti od smrzavanja.

Azilanti su privremeno smešteni u prostor nekadašnjeg restorana "Fontana" i tamo imaju ćebad i dušeke na kojima spavaju, ali im nedostaju plinske grejalice.

"Apelujem na sve one koji su u mogućnosti da doniraju grejalice na plin da to učine, kako bismo boravak ovim ljudima učinili još podnošljivijim", rekao je Vučinić.

Pogledajte još