Fetel pobedio u trci za Veliku nagradu Bahreina

To je druga uzastopna pobeda Fetela u Manami, ali i druga pobeda u sezoni, nakon što je trijumfovao u trci za Veliku nagradu Malezije.

On je trku završio za sat i 36 minuta.

Fetel je tako zabeležio 28. pobedu u karijeri.

Drugo i treće mesto zauzeli su vozači Lotusa. Finac Kimi Raikonen bio je drugi sa 9,1 sekundi zaostatka za pobednikom, a treći je bio Roman Grožan sa 19,5 sekundi zaostatka.

Vozač Fors Indije Pol Di Resta zauzeo je četvrto mesto, Luis Hamilton iz Mercedesa bio je peti, a šesti je bio Serhio Peres iz Meklarena.

Bodove su još osvojili Mark Veber iz Red Bula, Fernando Alonso iz Ferarija, vozač Mercedesa Niko Rozberg, koji je pošao sa pol pozicije i Dženson Baton iz Meklarena.

Fetel je dobro startovao, u trećem krugu obišao je Rozberga i nakon toga čuvao je vođstvo. Vozači su se smenjivali u vođstvu posle odlazaka u boks, ali nijedan od njih do kraja trke nije ozbiljno zapretio trostrukom uzastopnom šampionu.

Fetel je ovom pobedom uvećao vođstvo u generalnom plasmanu, sada ima 77 bodova, 10 više od Raikonena. Treći je Hamilton sa 50 bodova, a zatim slede Alonso sa 47 i Veber sa 32 boda.

Sledeća trka u šampionatu Formule jedan vozi se 12. maja u Barseloni za Veliku nagradu Španije.

Beta

Pogledajte još