Guste obrve za tili čas: Tri miliona žena probalo je ovaj trik i kažu da deluje!

0

Internet je preplavljen različitim receptima i tutorijalima koji objašnjavaju kako da ubrzate rast svojih obrva, i vratite im gustinu, no većina istih košta više nego što mislili i zahteva trud i nabavku sastojaka koji nisu toliko pristupačni…

No, hajde da ne potcenjujemo moć starog, dobrog ricinusovog ulja. Jeftino je, lako dostupno i zaista deluje.

Ricinusovo ulje poznato je i kao “tečno zlato” tekuće zlato za kosu, obrve i trepavice, a koristi se još od vremena starih Egipćana. Ovo ulje ojačava dlaku, poboljšava njenu teksturu, ali i ubrzava i podstiče rast.

Ovo ulje sadrži retku ricinoleičnu kiselina,zbog koje pokazuje jako antimikrobno i antiupalno dejstvo, ali i obezbeđuje hidriranje na obrvama, trepavicama i kosi. Ono prodire u dlaku, hraneći je i neprestano hidrirajući.

Zanimljivo je da ricinusovo ulje pomaže čak i na potpuno proređenim mestima na obrvama, međutim tamo gde je folikula uništena ne može da da rezultate.

Poznata svetska šminkera i blogerka Fara priznala je kako je upravo ovaj najjednostavniji recept njen omiljeni tretman kada je u pitanju nega obrva, pokazavši svoju svakodnevnu rutinu u snimku koji je odgledalo više od 3 miliona žena.

A koji sastojci su vam poznati za ovaj recept saznajte OVDE!

Foto: Ilustracija / Yay Images

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.