Šest Porina za Majke!

Osim za hit godine Goran Bare i Majke osvojili su Porina i za Najbolje vokalno izvođenje, rok album, pesmu godine, spot i aranžman.

Najprestižniji Porin, za Album godine, dobili su TBF za album “Pistaccio metallic”, koji su osvojili i Nagradu za klupski album godine.

Porina za Najbolje muško izvođenje dobio je Massimo za pesmu “Iz jednoga pogleda”, dok je Najboljim ženskim vokalom proglašena Tamare Obrovac za pesmu “Titanic/Tango ča ča ča”.

Pop album godine je Massimov “Dodirni me slučajno”.

Najbolji novi izvođač je Radio Luksemburg, a Porina za Najbolji alternativni album dobili su Urban i Hauser za “Urban & Hauser”. Za Najbolju vokalnu saradnju proglašena je pesma “Tremolo” grupe Vatra i Damira Urbana.

Psihomodo pop osvojio je dva Porina: za koncertni album i videoprogram.

U kategoriji Zabavne muzike dobitnici su klapa Cambi Split.

U muzičkom delu programa nastupili su Goran Bare i Majke, TBF, Vatra i Urban, Massimo, Nina Badrić, Tonči Huljić & Madre Badessa Band, Tamara Obrovac, Klapa Cambi, horovi – finalisti emisije Do posljednjeg zbora – i mnogi drugi.

Svečanost su uveličali i ovogodišnji dobitnici Porina za životno delo grupa: Time, Stjepan Mihaljinec i Mišo Kovač, kome je oduševljena publika uputila ovacije.