Top 6 anti age začina i biljaka

6. Štiti ćelije kože: Italijanski začini
Ako su vam ćelije kože oštećene možete izgledati stariji nego što zaprvao jeste.Bosiljak koji je ključni začin u Italijanskoj kuhinji je prepun antioksidanasa koji štite ćelije od slobodnih radikala koji štete koži.Takođe štite od srčanih bolesti, raka, osteoporoze i Alchajmerove bolesti.

5. Štiti od infekcija: Majčina dušica
Bakterijske infekcije iz upaljenog grla mogu da dovedu do komplikovae upale pluća.Istraživanja su pokazala da majčina dušica može da ubije bakterije. Koristi se i u tečnosti za ispiranje usta, lečenje upala i kapi protiv infekacije grla.

4. Protiv upala: Žalfija
Doktor Joseph Mercola kaže da je žalfiju dobro koristiti protiv reumatoidnog artritisa, ateroskleroza koja oštećuje krvne sudove.

3. Za bolji san i probavu- Majoran Dobar san je od suštinskog značaja za zdravlje. Ako imate problema sa spavanjemm dodajte pet kapi ulja origana u kadu.

2. Imunitet pojačivač- Origano
Istraživanja su pokazala brojna antioksidansa svojstva origan. Njegov aktivni reagensi čisti slobodne radikale. Pored toga što je jedan od antibiotika širokog spektra . Uništava Kandidu, gljivične infekcije, kao i gljivične infekcije noktiju.

1. Održe srce mladim-Đumbir
Anti upalna svojstva đumbira pomaže u zaštiti protiv štetnih bakterij ai gljivica. Jača imuni sistem, smanjuje nivo holesterola u krvi. Odličan je kao i lek za mučninu.

Pogledajte još