Top pet gradova gde možete popiti super kafu

Beč, Austrija

Mnogi gradovi su veoma ponosni na svoju kulturu spijanja kafe, ali jedino Bec ima o tome potvrdu UNESCO-a. Bečka kuća kafe je dobila status nematerijalne kulturne baštine. Od 17. veka kafici sa mermernim stolovima i stolicama predstavljaju mesto za uživanje u šoljici kafe. sa više od 20 vrsta koje se mogu poručiti, prava je nauka izabrati pravu. Ipak, konobari su strpljivi i voljni da pomognu onima koji dođu.

Sijetl, USA

Sviđalo se to nekome ili ne, Starbak je samo mali deo domaće scene. Posetite lokalne kafiće širom grada i saznajte zašto se Sijetl nalazi na vrhu liste magazina "Travel&leisure” kada je kafa u pitanju.

(old_image)

Havana, Kuba

Na Kubi kafa nije samo napitak. Ona je nerazdvojni deo tradicije i svakodnevnog života. Sa šećerom ili mlekom, ujutru ili popodne – kafa je uvek odličan izgovor za odmor i uživanje sa prijateljima.

(old_image)

Melbourn, Australija

Melburn jeste daleko, ali ako imate u planu neko daleko putovanje i volite kafu I odlično pivo koje se ovde služi...razmislite o odlasku na prekookeansko putovanje.

(old_image)

Lisabon, Portugalija

O ovog gradu se među ljubiteljima kafe ispredaju hvalospevi. To i ne treba da čudi ako se uzme u obzir da se kafa koja se ovde služi peče i melje na stari, tradicionalan način.

(old_image)

Više detalja

Pogledajte još