Majka osmoro dece umrla zbog previše koka-kole!

0

Ispijanje velikih količina koka-kole predstavljalo je "značajan faktor" smrti 30-godišnje žene na Novom Zelandu, saopštio je islednik Dejvid Krirar, pojasnivši da je prevelika doza tog pića uticala na njenu srčanu aritmiju.

Pokojna Novozelanđanka Nataša Haris dnevno je pila čak 10 litara koka-kole, pa je u organizam unosila duplo više od maksimalne preporučljive doze kofeina i 11 puta više šećera nego što se preporučuje, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Harisonova je umrla pre tri godine, pošto joj je otkazalo srce.

Kompanija “Koka-kola” tvrdila je da je nemoguće dokazati da je njihov popularni napitak doprineo smrti Novozelanđanke.

Majka osmoro dece, Harisonova je godinama bila lošeg zdravlja, a njena porodica tvrdila je da je bila “zavisnik od koka-kole” i da se tresla kad nema njenog omiljenog pića.

Kad se razmotre svi raspoloživi dokazi, mogu da kažem da je malo verovatno da bi Nataša Haris umrla kad je umrla i na način na koji je umrla – da nije pila ogromne količine koka-kole“, kazao je islednik.

On je izračunao da se ispijanjem 10 litara “koka-kole” u organizam unosi kilogram šećera i 970 miligrama kofeina, prenela je TV Novi Zeland.

Islednik je, kako se navodi, istakao i da “Koka-kola” ne može biti odgovorna za zdravlje onih koji preteruju u ispijanju popularnog pića, ali je pozvao kompanije da štampaju jasnija upozorenja na pićima o rizicima uzimanja previše šećera ili kofeina.

Kad je reč o gospođi Haris, islednik veruje da je trebalo da i ona i njena porodica ozbiljnije shvate signale njenog lošeg zdravlja.

Činjenica da joj je pre nekoliko godina povađeno nekoliko zuba, pošto su – kako veruje porodica – propali zbog koka-kole, kao i to što je najmanje jedno njeno dete rođeno bez zubne gleđi, ona i porodica trebalo je da protumače kao upozorenje“, naveo je u saopštenju islednik.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.