Bajaga nagradio Katarinu Ivanović, prvog kupca karte za koncert na Kalemegdanu

Mlada dama je dobila na ploči prvi živi, dupli album Bajage i instruktoraNeka svemir čuje nemir“ iz '89, a da bi imala na čemu da ga sluša, Bajaga joj je uručio i – novi gramofon. Kada se završilo ono što će Katarina sigurno dugo pamtiti, na red su došli brojni novinari. Podsetio je Bajaga da je prvobitna želja bila da se aktuelni album „Daljina, dim i prašina“ promoviše na rekonstruisanom Tašmajdanu, međutim, radovi će još potrajati, pa je Kalemegdan izabran kao lokacija gde bend još uvek nije svirao, a toliko je o njemu pevao.

-Imamo dosta pesama vezanih za Kalemegdan. Konkretno, u baladi „Iza nas“ baš ima stih „u Donjem gradu, kod brda za razmišljanje...“. Otprilike baš ispod tog brda će da bude bina, a 22. jun je super datum. Subota je, u petak 21-og se završava škola, samo da nas još posluži vreme, i biće pravi letnji spektakl na Kališu. Nastupiće pre nas još nekoliko bendova čiji rad cenimo, biće i gostiju tokom koncerta, međutim, s obzirom da je to tek za tri meseca, rano je još pričati.

Kaže Bajaga da ima najveću tremu kad svira u Beogradu.
-Najteže je biti prorok u svom selu. Dođu vam svi prijatelji, rođaci... Ali, sa druge strane, zato je i lepo kad dobro prođe. Imaćemo dosta velikih koncerata pre beogradskog, mislim da ćemo biti u top formi za Kalemegdan.

Bend je na aktuelnoj turneji već svirao, između ostalog, u Ljubljani („Tivoli“), Sarajevu („Dom mladih“), a pre Beograda nastupaće u Mariboru (29. mart), Varšavi (19. april) i 8. juna na zagrebačkoj Šalati. Nadlanu.com je dočekao Novu Godinu sa Bajagom i instruktorima na Zlatiboru – kažu da se i na Kalemegdanu može očekivati donekle slična set lista.

-Tu je dosta starih pesama koje nismo dugo svirali, repertoar smo baš ispretumbali. Imamo još dovoljno velikih nastupa do Beograda da onaj zadnji „polish“ i mislim da ćemo imati super koncert na Kališu.

Interesantno je da pored Donjeg, pevaš i o – Gornjem gradu, zemunskom, i to baš na aktuelnom albumu. Planiraš li možda i tamo koncert ? (smeh).
-Ne znam, videćemo. Ovo je definitivno najlepše mesto na Kališu, kad se lepo napravi bina i kad se osvetli...

Da li si ranije, u slavnim osamdesetim recimo, radio uoči koncerata stvari poput ove danas ?

-Bilo je toga, ne mogu sad konkretno da se setim. Uvek treba napraviti nešto zanimljivo. Dogovorili smo se da poklonimo dupli živi LP jer može da se desi da i ovde snimimo živi album, a onda smo mislili da će doći neko mlađi ko nema gramofon, kao što je i bilo, tako da smo poklonili i gramofon.

Ulaznice za koncert nazvan "Bajaga i instruktori sa prijateljima", u skladu sa trenutnih 29 godina postojanja benda, mogu da se kupe po povlašćenoj ceni u pretprodaji koja će trajati 29 dana, odnosno do 15. aprila, za 900 dinara, odnosno 1.300 za fan pit i 2.500 dinara za VIP tribine, preko mreže Eventim.

Pogledajte još