Velika Ivanča pokušava da nastavi život: Rodbina prelomila - Ubica će biti kremiran

Dok su porodice trinaest žrtava u Velikoj Ivanči oplakivale svoje najmilije, u subotu, prvog dana posle sahrane, telo ubice Ljubiše Bogdanovića, nakon obdukcije na Institutu na sudsku medicinu, dopremljeno je u kapelu u Deligradskoj ulici u Beogradu.

Njegova porodica odlučila je da bude kremiran. A gde će završiti prah, o tome još ne razmišljaju. Njegovi žele da na ovaj način ukažu poštovanje prema očevim žrtvama, ograde se od njegovog zločina, a Velikoj Ivanči pomognu da se smiri, i da se ne deli.

-Za nas bi rasterećenje bilo kada bi neko, a ja sad ne znam da kažem ko, odlučio gde bi taj pepeo bio pohranjen - kaže jedan od rođaka Bogdanovića. - Da se zakopa? Zaboravi? Uništi? Kako god, samo da ove porodice lakše premoste nesreću. Da se selo smiri i ne deli. Da u miru dočeka Vaskrs. Vaskrs duše i praštanja. Života, kakav je nekad bio u Stublinama, ovom našem mirnom zaseoku.

- Malo je ko od nas, do onog prokletog utorka, zaključavao vrata - govori Milovan Kostadinović, komšija Bogdanovića i dodaje:

- Pre, nije bilo potrebe. A to, da li je moguće da se ovde živi kao nekad... Nikad! Rane su duboke i niko ih ne zaceli. Ne kažem da su Ljubišina deca otvorila te rane. Ali on jeste. Razumna je odluka da mu se za grob nikada ne sazna.

Izvor: Novosti

Pogledajte još