Trejler za knjigu: Den Braun moderno najavljuje svoj "Pakao" (Inferno)!

Novo vreme, novi načini promocije... A ako Den Braun nešto zna to je da se dobro prilagodi tržištu. Tako je svoj novi roman pod nazivom "Pakao" (Inferno), koji u američke knjižare stiže 14. maja, odlučio da predstavi pravim trejlerom, poput onih filmskih, sa sve "dramatičnom" muzikom, specijalnim efektima i "moćnim" najavnim rečenicama.

Braun kaže da mu je inspiracija za novi roman bio Danteov “Pakao” koji nije čitao još od srednje škole, ali je istražujući u Firenci shvatio uticaj Danteovog pisanja na današnji svet.

U novom Braunovom romanu čija glavna tema je Dante, "na scenu" se vraća stručnjak za simbole sa Harvarda Robert Langdon, protagonista bestselera "Da Vinčijev kod", koji ovog puta u Evropi istražuje zastrašujući svet misterioznog književnog remek-dela "Pakao".

Kako je Dante bio katolik koji je kritikovao crkvene lidere mnogi očekuju da će Braun opet uzburkati javnost kao što je to učinio sa "Da Vinčijevim kodom" u kome pripoveda o deci Isusa i Marije Magdalene.

Od ukupno šest romana koliko ih je do sada napisao Den Braun, dva su ekranizovana u Holivudu sa Tomom Henksom u ulozi profesora Langdona - "Da Vinčijev kod" i "Anđeli i demoni". Najavljeno je da reditelj Mark Romanek radi na ekranizaciji "Izgubljenog simbola" koji se bavi misterijom masona u SAD.

Pogledajte još