U poslednji čas: Izvajano telo za mesec dana

Žene najčešće imaju pitanje koliko je potrebno “prolivenog znoja” da bi imale utegnuto telo na kome se vide tragovi vežbanja. Iako je odgovor veoma individualan naš sagovornik kaže da je damama koje žele samo da se utegnu potrebno do tri meseca da bi im se primetno promenila konstitucija.

- Ako se trenita tri puta nedeljno, najmanje sat vremena do dva sata koliko vežbaju gojaznije dame, rezultati neće izostati. Već posle mesec dana obim kukova spada za konfekcijski broj. Najteže se skida šlauf oko stomaka. To je 60 odsto pitanje ishrane, jer samo vežbanjem ne može da se reguliše struk – napominje Ćušić napominjući da promena režima ishran emora da prati odgovarajuće vežbe.

Ćušić navodi da je za utegnute ruke potrebno tri meseca rada, noge i zadnjica zahtevaju oko meseca dana, a stomak i do šest meseci.

TONIRANJE RUKU

Sedite pravo ili stanite u raskoračni stav. Uzmite mali teg, ili bocu vode, ili neku veću konzervu, odnosno ono što imate kod kuće. Ruke su sa strana, savijte ih u laktovima i podignite u ravan ramena, pa opet spustite. Uradite to 10-15 puta. Za oblikovanje ruku, posebno tricepsa, dobra je još jedna vežba koju možete da radite i sedeći i stojeći. Držeći manje tegove podignite ruke koje su savijene u laktovima, tako da nadlaktice budu uz glavu, a podlaktice iza leđa. Potom potpuno ispravite ruke nagore. Ponovite do 15 puta.

ZATEGNUT STOMAK

Lezite na pod sa strane oslanjajući se na lakat. Noge držite skupljene i podignite kukove od poda 30 do 45 sekundi. Ponovite ovu vežbu nekoliko puta. Još jedan predlog je da budete na leđima sa kolenima savijenim i stopalima potpuno oslonjenim na pod. Ruke držite iza glave, pa podignite glavu,vrat i lopatice, a zatim koristeći trbušne mišiće podižite trup dok čelom ne budete blizu kolena. Zastanite dve sekunde a zatim se lagano vratite u početni položaj. Ponovite bar 10 puta.

OBLIKOVANJE ZADNJICE

Čučanj je najbolja vežba za ovu regiju. Stanete s raširenim nogama u širini bokova. Spuštate se guzom u čučanj, baš kao da želite da sednete na stolicu iza sebe. Pri tom pazite da kolena budu tačno iznad nožnih prstiju, a ne da ih prelaze. Kratko se zadržite u čučnju pa vratite u početni položaj. I penjanje uz stepenište odlična je vežba za zadnjicu i bedra.


DUGE VITKE NOGE

Idealno vreme je da ih pokažete, ako vam je potreban “glanc” u zadnji čas, preporučujemo vežbu u kojoj će početni položaj biti iskorak unazad sa stepera ili stepenika i oslonac je na istoj nozi. Natkolenica i potkolenica su pod uglom od 90 stepeni. Leđa su prava. Suprotna noga je opružena i podižemo je ka gore.

Izvor: Blic Žena

Pogledajte još