Bombaj štampa gosti Bajage i instruktora na Kališu!

"Jako nam je drago da ćemo ponovo svirati pred beogradskom publikom, pogotovo na takvom sjajnom mjestu i još u svojstvu Bajaginih prijatelja. Što se tiče Bombaj štampe - biće 'Bam bam bam!'- veselo i žestoko kao i uvijek", poručuje Đurić.

Oduševljen je i Bajaga:
"Đura je moj stari, dobri drugar i strašno mi je drago što će se Bombaj štampa vratiti u Beograd baš na našem koncertu. Nadam se da će izvesti 'Nedima', jer mi je to trenutno njihova omiljena pesma".

Bombaj štampa pojavila se početkom osamdesetih u Sarajevu kao jedna od uzdanica novog primitivizma, a predvodili su je gitarista Nedim Babović i gitarista i pevač Branko Đurić, koji je kao glumac postao izuzetno popularan u Jugoslaviji tih godina zahvaljujući humorističkoj seriji "Top lista nadrealista" i, potom, filmovima "Dom za vešanje", "Kuduz" i "Kako je propao rokenrol".

Prvi studijski album "Bombaj štampa" objavljen 1987. iznedrio je jugoslovenske hitove "Mrak i ja", "Supermen", "Mali motorin" i posebno "Često poželim da sve zaboravim", u čijim se stihovima pominje i Bajaga.

"Sa Bajagom se poznajemo iz osamdesetih, a spominjanje 'Momčila što pjeva bam bam bam neću ništa da znam' u toj pjesmi je u stvari neki naš pozdrav Bajagi i cijeloj BG sceni iz tog vremena", objašnjava Đurić.

Na turneji povodom prvenca, Bombaj štampa svirala je 1988. u SKC-u, što će se ispostaviti kao poslednji solistički nastup sarajevskog benda u Beogradu. Grupa je još objavila i drugi album "Bolje letim sam" (1990), ali su ratna dešavanja ubrzo zatim onemogućila dalje aktivnosti.

Nedim i Đura su, posle dugogodišnje pauze, ponovo okupili bend 2008, i sa basistom Ernijem Mendiljom i bubnjarem Draganom Bajićem objavili povratnički, treći album "Neka DJ odmah dole CJ" (2010), sa koga se, pored "Nedima" (obrada "Nadine" Chuck Berrya), izdvojila i "Vriska".

Koncert će imati karakter karakter mini festivala, jer će, uz Bajagu i Instruktore, nastupiti još tri benda. Predviđeno je da Bombaj štampa svira od 20.45 do 21.30, neposredno pre Bajage i Instruktora koji izlaze na binu u 22 h. "Imena ostala dva benda saopštićemo uskoro", najavljuje koncertna agencija Long Play.

Pogledajte još