U Narodnoj biblioteci danas započinje projekat "Hajde obraduj dan"

U pomenutoj knjizi poezije objavljeni su stihovi neafirmisanih i afirmisanih autora, a poezija je predstavljena kao društvena igra, stvarana u grupi ili paru, nastala iz druženja i prožimanja, i zajednčki provedenog vremena.

Knjiga je započeta, a na čitaocima je da je dovrše. Iz tog razloga su u trećem delu knjige ostavljene prazne stranice, kako bi čitaoci mogli da dopišu svoje stihove, priče, pisma ili da nacrtaju neki crtež i na taj način upotpune knjigu.

Projekat, koji će trajati naredne dve godine, organizuje Udruženje “Hajde obraduj dan”, uz podršku Ministarstva kulture Srbije, tokom kojih će biti organizovane razne aktivnosti koje za cilj imaju da pokrenu kreativnost i razviju svest o značaju kulturno-umetničkog delovanja.

Planirano je stvaranje aktivne drustvene kulturno-umetničke mreže širom Srbije, koja podrazumeva formiranje klubova u svim društvenim zajednicama od mesnih zajednica do gradova, sa idejom okupljanja umetnika raznih profila, amatera, dece, mladih i pripadnika marginalnih i osetljivih grupa.

Za sve ostale informacije možete posetiti njihovu Fejsbuk stranicu https://www.facebook.com/HajdeObradujDan.

Izvor: danubeogradu

Pogledajte još