Roštiljske suze Svetog Save

Ja sam za radikalnije mere. Po uzoru na Iran i Saudijsku Arabiju. To su države koje imaju ministarstva za sprečavanje poroka i promociju vrline. I versku policiju. Čim država ima ministarstvo za promociju vrline i sprečavanje poroka odmah ti je jasno da je u pitanju država u koju odmah poželiš da emigriraš.

Ja sam za to da se oformi pravoslavna verska policija po uzoru na saudijsku mutavi, koja će na licu mesta da naplaćuje kazne za pljeske u vreme posta a možda i odmah javno bičuje prestupnike, drugima za nauk i primer. Da su samo pljeske problem, i po jada. Za to sam da pravoslavna verska policija (predlažem naziv „Rajska batina“ ako nije previše sugestivno i dvosmisleno) na licu mesta šiba i mladiće u majicama pastelnih boja i košuljama cvetnih dezena. Jer te zapadnjačke pederske novotarije slabe opšti nivo borbene muževnosti što automatski slabi i državu. Dalje, našminkane žene, bez marama i u suknjama kraćim od članaka isto na licu mesta da se izbičuju za primer, jer šminka je izraz taštine a tašta žena je neposlušna mužu i neće da rađa. One u pantalonama odmah deportovati u neki od manastira s dovoljnim brojem ćelija u koje će biti zatvorene da se u postu i tihovanju dozovu pameti. Da se uvede obavezna markica pri slanju svake pošiljke a može i po dinar za svaki poslati sms, koji će ići u fond SPC za liposukciju sveštenika koji su posle svakog posta sve zadrignutiji i deblji.

Jer, pogledajmo šta se sve dešava kad Srbi jedu pljeskavicu u vreme posta? Kao prvo, pada natalitet. Seksualni razvrat se drastično povećava. Gubi se Kosovo, dodvorava Zapadu i slabi Rusija, Sveti Sava očinski plače na nebu a Justin se prevrće u grobu ... sve to zbog roštilja.

Postoje zemlje (pobrojaću vam neke – Pakistan, Avganistan, Jemen, Somalija, Sudan, Iran, Saudijska Arabija, Oman) gde su ljudi bedni, nesrećni, gladni, prljavi, ugnjetavani ... i za sve to razlog vide u „udaljavanju od boga“. I što se više upinju, vođeni svojim verskim poglavarima i njihovim besnim kerovima, da se bogu približe, to su bedniji, nesrećniji, gladniji, prljaviji i ugnjetavaniji.

S druge strane, postoje zemlje sa stalnom tendencijom udaljavanja od boga. I proporcionalno tom udaljavanju ide i veće bogatstvo, lične mogućnosti, sloboda i sreća za što veći broj ljudi.
Zapravo su, prosto rečeno, bog i pamet, bog i bogatstvo, bog i sloboda, bog i napredak u neraskidivoj uzročno posledičnoj vezi. Obrnuto proporcionalnoj.

Kao i pljeskavica i srpstvo.

Pogledajte još