Dačić: Što pre do dogovora o telekomunikacijama

"Radimo na tome, ali dogovora još uvek nema jer su enegetika i telekomunikacija usko povezane... Mi želimo da Priština popusti u jednoj stvari, a mi bismo mogli u drugoj. Međutim, oni hoće da Beograd popusti u svim pitanjima", rekao je Dačić novinarima u Guči, gde je posetio sabor trubača.

Dačić je objasnio da rok za dogovor o telekomunikacijama ne postoji, ali da je, pošto je to jedan od uslova koji će narednih meseci biti pred Beogradom i Prištinom, dobro da do njega dodje što pre.

Na pitanje da li će Srbi izaći sa jedinstvenom listom na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, premijer je odgovorio da bi to bilo najbolje rešenje.

"Ono što je važno je da je Vlada vratila na preciziranje pravila i uredbe koje se tiču naknada za nezaposlene gradjane sa KiM"
, rekao je Dačić, ističući da nijednog trenutka u Beogradu nije postojala želja da se bilo šta od primanja oduzme ljudima koji žive na Kosovu.

"Međutim, bilo je primedbi da pojedini koji ne žive više na KiM nezasluženo koriste te naknade"
, objasnio je premijer.

Dok je šetao Gučom, premijeru Srbije jedan od posetilaca sabora dobacio je da je izdao Kosovo i Metohiju. Premijer mu je prišao i kratko s njim razgovorao.


Blic

Pogledajte još